Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Νέος Συνδικαλιστικός Νόμος - Εφαρμογή

poasy
Αθήνα 28 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/1/12α
Προς : Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
   Με αφορμή επιστολή Πρωτοβάθμιας Ένωσης, σχετικά με την πιστή εφαρμογή του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη της για τα κάτωθι:
  1) Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από επανειλημμένες αποφάσεις του Συνεδρίου μας ήταν η μαζικότερη και πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στα πλαίσια των αρχών της Δημοκρατίας. Το χρόνιο αυτό αίτημα ικανοποιήθηκε μετά την ψήφιση του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, με το οποίο μεταξύ άλλων εισήχθη για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες τόσο των Ενώσεων όσο και της Ομοσπονδίας, το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τριτοκοσμική εικόνα στους Κήπους του Έβρου.


(26/05/2011)
Τριτοκοσμική εικόνα στους Κήπους του Έβρου.




2e235cd26dadc6cd.jpg
Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, καταγγέλλει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου.

Σκηνικό αποσύνθεσης και τριτοκοσμικής χώρας παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι στην πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας μας, από, και προς την Τουρκία, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και η απουσία στοιχειώδους καθαριότητας (χώροι υγιεινής σε απαράδεκτες συνθήκες) προσκαλούν αρνητικά σχόλια ελλήνων και ξένων που διέρχονται το σημείο.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Για ποιους λόγους δεν μπήκε το εκλογικό επίδομα, Τί λέει το αρχηγείο, Θα υπάρξει νέο εκλογικό;

Δημοσιευμένο στο : http://www.bloko.gr


Στα γρανάζια, ή μάλλον στις συμπληγάδες της ανήκεστης γραφειοκρατικής διαδικασίας πιάστηκε κατά πως φαίνεται η διαδικασία ενσωμάτωσης του εκλογικού επιδόματος στη μισθοδοσία Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστάσεις μισθοδοσίας βγαίνουν στις 10 με 12 κάθε μήνα και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η επίμαχη απόφαση πήγε στις οικονομικές υπηρεσίες της Κατεχάκη στις 8 ή στις 9 του μήνα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έγγραφο του Ιδρύματος εξοχών ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με προσφορές για την Αστυνομία ιδιωτικών κατασκηνώσεων Β. Ελλάδος

poasy
Αθήνα 16 Μαΐου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 511/8/12α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συνάδελφοι,
  Σας διαβιβάζουμε το υπ' αριθ. 8025/51/18 από 10/05/2012 έγγραφο του Ιδρύματος Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Προσφορά για την Αστυνομία δύο (2) ιδιωτικών παιδικών κατασκηνώσεων Β. Ελλάδος» με τις επισυναπτόμενες σε αυτό προσφορές, για την ενημέρωση των μελών σας.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή του εκλογικού φιλοδωρήματος


Π.Ο.ΑΣ.Υ Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή του εκλογικού φιλοδωρήματος


Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 18 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 700/4/8ιε
Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          2) Πολιτικά Κόμματα
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Υπουργέ,
  Στο παραπέντε πριν τις πρόσφατες εκλογές της 6 Μαΐου 2012, επαναθεσμοθετήθηκε με ομόφωνη απόφαση των πολιτικών κομμάτων η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό του Υπουργείου μας και η οποία καθορίστηκε με Υπουργική απόφαση στο ευτελές ποσό των 130 €.
  Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει και η κυοφορούμενη φημολογία για τη χρονική μετάθεση από την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2012 στο απώτερο μέλλον της καταβολής του φιλοδωρήματος.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Π.Ο.ΑΣ.Υ.:Επιτακτική η έναρξη χορήγησης δανείων από το ΤΕΑΠΑΣΑ

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr - www.policenet.gr
Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων , με επιστολή της που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), επισημαίνει ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αρχίσει το Ταμείο να χορηγεί δάνεια στους αστυνομικούς.
Μέχρι σήμερα πολλοί αστυνομικοί υπέβαλαν ως έσχατη λύση, την αίτηση προς το Ταμείο , για χορήγηση δανείου, προκειμένου να καλύψουν σοβαρές προσωπικές τους ανάγκες πλην όμως μέχρι σήμερα,  καμία αίτηση δεν έχει εγκριθεί.

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό έγγραφο της ΠΟΑΣΥ .....

Ενημέρωση για τις Διαδικασίες Αναγνώρισης της Μάχιμης πενταετίας

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr -www.policenet.gr
Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών κοινοποιεί το υπ' αριθ. 10547-ια' από 10/05/2012 έγγραφο του Προϊσταμένου Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά το θέμα της Αναγνώρισης της «μάχιμης πενταετίας»" προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για την πορεία των διαδικασιών.
Σύμφωνα με αυτό :
- Υποβλήθηκαν στη Δ-νση Χρηματικού του Αρχηγείου 10.514 αιτήσεις αστυνομικών για την αναγνώριση της Μάχιμης πενταετίας.
- Με τη μισθοδοσία των μηνών Απριλίου και Μαίου τ.ε. έγινε η έναρξη παρακράτησης της εισφοράς από 239 και 665 αστυνομικούς, αντίστοιχα και με την επικείμενη μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου , θα γίνει παρακράτηση από 6.430 αστυνομικούς, ήτοι συνολικά για 7.364 αστυνομικούς.
- Με τη μισθοδοσία του μηνός Ιουλίου τέλος θα ολοκληρωθεί η παρακράτηση και για τους εναπομείναντες 3.150 αστυνομικούς.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 9 & 10/05/2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 firsr_gs_10-5-2012



Αθήνα 11 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/3/28

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 9 & 10/05/2012

Πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές στην Αθήνα, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με κυρίαρχα θέματα τα καυτά προβλήματα των συναδέλφων και την αποτίμηση της συνδικαλιστικής μας πορείας ενόψει του 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου. Το Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε την 9/5/2012 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αποφάσισε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το Β΄ 15νθήμερο Ιουνίου και εξουσιοδότησε την Ε.Γ. να εκτελέσει την απόφαση αυτή, εξειδικεύοντάς την ως προς τον προσδιορισμό συγκεκριμένου τόπου και ημερομηνίας που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, όπως το καταστατικό προβλέπει, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο διεξαγωγής επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η εκλογική αποζημίωση με τη μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2012

Δημοσιευμένο στο : http://www.minocp.gov.gr - www.policenet.gr


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η καταβολή του εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνει με τη μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2012.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ - "Τα είχαμε χύμα - μας ήρθαν τσουβαλάτα"


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 4 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.:700/4/8ι
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας διαβιβάζουμε την κοινή Υπουργική απόφαση για το εκλογικό επίδομα, της τάξεως των 130 € μεικτά.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



                                     Αλεξανδρούπολη, 01 Μαΐου  2012                          
                                
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

-Εμείς οι εργαζόμενοι αστυνομικοί υπάλληλοι των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής μας αλλά και όλης της Χώρας, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά αποδίδοντας συγχρόνως φόρο τιμής και σεβασμού στην μνήμη όλων αυτών που θυσιαστήκαν στους εργατικούς αγώνες  , ενώνουμε τις φωνές μας διαμαρτυρόμενοι μαζί τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια των τροϊκανών και των εγχώριων υποστηρικτών τους για κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων μας  αλλά και την περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μνημονιακή πολιτική που φέρνει περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση.

ΠΟΑΞΙΑ - ΠΟΑΣΥ: "Πρωτομαγιά 2012, Σήμερα πορεία, αύριο απεργία!"

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr, http://www.poaxia.gr
Τρίτη, 01 Μάιος 2012
-
"Το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων της Χώρας για μια άλλη πολιτική εξόδου από την πολύπλευρη κρίση, στην οποία οδηγήθηκε η Χώρα από τα διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας και για την οποία καλούμαστε όλοι εμείς που βιώνουμε το μεροκάματο του τρόμου και της ανασφάλειας, να πληρώσουμε και πάλι το μάρμαρο..