Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τακτικές μεταθέσεις 2013

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013
 
 Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2013
Αριθ. Πρωτ: 301/4/4

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συνάδελφοι,

  Σας κοινοποιούμε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2013 και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την ενημέρωση ενδιαφερομένων μελών σας.
metatheseis_2013 
  Με εντολή της Ομοσπονδίας ο εκπρόσωπος αυτής δεν συνυπέγραψε το σχετικό πρακτικό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων καταθέτοντας το κάτωθι:
matatheseis_2013_2
  Μετά από αυτήν την εξέλιξη που θίγει την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας και υποσκάπτει το θεσμό των μεταθέσεων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο να προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των χιλιάδων μελών μας, κάτι για το οποίο θα γίνει και ιδιαίτερη μνεία και στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας την εβδομάδα που έρχεται.
ypografes-poasy

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον τεχνικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasyΑθήνα 28 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/1/15α
Προς: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  Κύριε Εισαγγελέα,
  Κατόπιν αιτήματος του Πρωτοβαθμίου συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων», μέλους της Ομοσπονδίας μας, σας υποβάλλουμε την από 11 Νοεμβρίου 2012 αναφορά του προς εσάς, σχετική με τον τεχνικό έλεγχο και συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας συγχρόνως τα ακόλουθα:
  Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων.
  Φρονούμε όμως, ότι είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών.
  Κύριε Εισαγγελέα,

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πόσο φόρο θα παρακρατεί η εφορία από τον μισθό μας -Ολόκληρη η εγκύκλιος





 
Δημοσιευμένο στο : http://www.fpress.gr



Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών την εγκύκλιο για τον υπολογισμό της παρακράτησης φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Χαμένοι βγαίνουν όσοι έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 23.000 ευρώ (δηλαδή πάνω από 1700 ευρώ τον μήνα) αλλά και οι εργαζόμενοι με παιδιά. Κερδισμένοι, θα βγούν μόνο οι χαμηλόμισθοι.
Για τον υπολογισμό της παρακράτησης, εκτός από τη νέα φορολογική κλίμακα, θα λαμβάνεται υπόψη και η έκπτωση φόρου που θεσπίστηκε (έως 2100 ευρώ) προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την κατάργηση των αφορολογήτων. Με αυτό το δεδομένο, το υπουργείο Οικονομικών συνέταξε τον ακόλουθο πίνακα:

Πότε μπορεί να πυροβολήσει ο αστυνομικός και ο λιμενικός; Άρθρο του δικηγόρου Γιώργου Μαρή

Δημοσιευμένο στο : www.bloko.gr- www.policenet.gr

-Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολύς λόγος γίνεται για το πως πρέπει να ενεργεί ένας άστυνομικός και πως αντιδράει κάτω από συνθήκες πίεσεις. Πότε μπορεί να πυροβολεί; Πότε να καταδιώκει;

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Μαρή, ο οποίος είναι δικηγόρος:

"Απορώ γιατι οι ;Eλληνες αστυνομικοί επιμένουν να θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, αφού ξέρουν οτι πάντοτε, ό,τι κι αν συμβεί, βρίσκονται κατηγορούμενοι ή απολογούμενοι ή υπό περιοριστικούς όρους. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα (ας μην αναφερθούμε βέβαια στις ΗΠΑ), από την Αγγλία μέχρι την Εσθονία και από την Φινλανδία, μέχρι την Μάλτα, που να τολμάει ο πολίτης, πεζός ή εποχούμενος, να μην υπακούει σε σήμα αστυνομικού ελέγχου. Κι αν τέλος πάντων για δικούς του λόγους δεν υπακούσει, δεν τολμάει μετά να ζητήσει και τα ρέστα αν πυροβοληθεί. Στις περισσότερες χώρες αυτό θα συμβεί με προειδοποιητικά πυρά και στις υπόλοιπες χώρες -πλην Ελλάδος-με πυρά ακινητοποίησης, ενώ στις ΗΠΑ με πυρά εξουδετέρωσης.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλεξανδρούπολης Κ.Χατζηαναγνώστου σε συνέντευξη στο Thrakinet για τις διώξεις των αστυνομικών στη Ροδόπη

Δημοσιευμένο στο : http://www.thrakinea.gr-wwwpolicenet.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-Βιντεο με Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης κ.Κώστας Χατζηαναγνώστου με θέμα τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος συνδικαλιστών αστυνομικών της Θράκης για τη τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία των  Ενώσεων Αστυνομικών και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου 2012, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του!
Το βιντεο στη συνέχεια...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ήμουν και εγώ εκεί….

Δημοσιευμένο στο : http://www.skanx.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη 25 Γενάρη 2013

Ήμουν και εγώ εκεί….

Σαν Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης προβληματιζόμαστε από τις συνεχείς διώξεις των συνδικαλιστών που δεν είναι αρεστοί στην ηγεσία του Υπουργείου μας. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι διώξεις γίνονται τη στιγμή που οι ενέργειες είναι καθ` όλα νόμιμες και κινούμενες πάντα στο συμφέρον του συναδέλφου και της κοινωνίας. Σαν συνδικαλιστές μας ενδιαφέρει η προάσπιση των συναδέλφων και αυτό γιατί αυτοί μας επέλεξαν .
Στις προσπάθειες των συναδέλφων να αποτρέψουν την μετατροπή μιας σχολής σε φυλακή ήμασταν όλοι εκεί, συνδικαλιστές και μη , μπορεί όχι σωματικά αλλά σίγουρα με τη σκέψη μας και τις ανησυχίες μας. Άρα η ηγεσία τιμώντας μας, μπορεί να τιμωρήσει αν θέλει και τη σκέψη και τη θέληση και να μας καθίσει στο εδώλιο όλους μαζί, γιατί είμαστε όλοι μαζί!

Στην απαρχή του σωματείου μας, πριν 26 χρόνια, η φυσική ηγεσία του νομού μας, μας είχε επισημάνει σε συνάντηση που είχε επιδιώξει μαζί μας, ότι ο συνδικαλισμός είναι για δενδροφυτεύσεις και εκδηλώσεις, εμείς λοιπόν λέμε στους νοσταλγούς του παρελθόντος ότι δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν….

ΚΟΙΝ: Π.Ο.ΑΣ.Υ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος      ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης

Με ΕΞΩΔΙΚΟ στον Αρχηγό απαντούν οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών στις συνδικαλιστικές διώξεις

Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr-www.poasy.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-
Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 303/2/17
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας   Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κύριε  Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την απόφαση της Ηγεσίας να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για γεγονότα κατά τη διαμαρτυρία των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του!
H συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε, ως γνωστόν, καθόλα  ειρηνική και αποτελεί  νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της συνδικαλιστικής λειτουργίας μας, που κατοχυρώνεται και προστατεύεται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.
Εκδηλώθηκε δε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας, ύστερα από απόφαση των συλλογικών οργάνων μας,  να  εκφράσουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για τη  μετατροπή του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε  φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με τη στέγαση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ Δήμου Κομοτηνής: Καταδικάζει και καταγγέλει την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τη ΕΔΕ

Δημοσιευμένο στο :www.policenet.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε νομίμως την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, με αφορμή την απόφαση για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αποφασίστηκε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ σε βάρος συνδικαλιστών Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τα γεγονότα της 4ης Αυγούστου 2012, έξω από τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
-Την απόφαση να διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών που σύσσωμοι με τις αρχές του τόπου, προσπάθησαν με νόμιμο τρόπο και ειρηνικά, να αποτρέψουν τη μετατροπή ενός Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως συνέβη ξαφνικά σε μία νύχτα.

Ερώτηση στη Βουλή για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος συνδικαλιστών αστυνομικών της Α.Δ. Ροδόπης

Δημοσιευμένο στο : http://www.efenpress.gr - www.policenet.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Δ.Ε. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ  ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ  ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ  ΩΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»
Τις συνδικαλιστικές  διώξεις σε βάρος Αστυνομικών  και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση-όνειδος της συγκυβέρνησης, για τη  μεταμεσονύχτια μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, που έκτοτε λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καθ’ όλα ειρηνική και νόμιμη, εκδηλώθηκε προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος πριν αυτό μετατραπεί σε φυλακή ψυχών, αλλά και αλλά και για να προστατευθεί η εργασιακή  ασφάλεια των αστυνομικών υπαλλήλων από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις».

Κύμα συμπαράστασης στους αστυνομικούς της Α.Δ. Ροδόπης που ελέγχονται με Ε.Δ.Ε.


Δημοσιευμένο στο : http://www.e-thrakinews.gr http://inkomotini.blogspot.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013



«Να παρέμβει άμεσα η πολιτική ηγεσία»
Τη συμπαράστασή τους προς τους αστυνομικούς της Ροδόπης για τους οποίους έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη συμμετοχή τους στον ανθρώπινο κλοιό που επιχείρησε στις 4 Αυγούστου να εμποδίσει τη μεταφορά λαθρομεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής, εκφράζουν με ψήφισμά τους τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2013, ομόφωνα:
Εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης καθώς και στο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜ-Θ, εις βάρος των οποίων διετάχθη ΕΔΕ για την συμμετοχή τους στην αντίδραση της τοπικής κοινωνίας την ημέρα μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής τον Αύγουστο του 2012
Θεωρούν απαράδεκτη  και καταδικαστέα τη σχετική εντολή θεωρώντας ότι στρέφεται κατά της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής ελευθερίας των συνδικαλιστών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
Καλούν την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να παρέμβει άμεσα στο θέμα.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου στα ΜΜΜ του οργανισμoύ αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης




ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη , 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου στα ΜΜΜ του οργανισμoύ  αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης
ΠΡΟΣ: 1. Π. Ο. ΑΣ. Υ
           2. Μέλη μας
          3. Αποσπασμένους Συναδέλφους στην Α. Δ. Αλεξανδρούπολης
         4. Α. Δ. Αλεξανδρούπολης
 
Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε ως προς την πληρωμή εισιτηρίου για τις μετακινήσεις των αστυνομικών που έχουν αποσπασθεί στην περιοχή μας για ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης προς αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Η ΄Ενωσής μας όπως πάντα χωρίς στρογγυλοποιήσεις και στρουθοκαμηλισμούς προσπαθεί πάντα εκ του θεσμικού της ρόλου και όπου αυτό είναι εφικτό να συνδράμει για την επίλυση προβλημάτων τόσο του αστυνομικού προσωπικού αλλά και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την τοπική και όχι μόνον κοινωνία.

Επί του συγκεκριμένου θέματος . Η Ένωσή μας δέχθηκε παράπονα  συναδέλφων ότι κατά τις μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης τους ζητείται να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με διατάξεις Π. Δ. και νόμων οι αστυνομικοί δικαιούνται να μετακινούνται χωρίς την καταβολή αντιτίμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Για τον σκοπό αυτό κάθε έτος καθορίζεται το ύψος της πίστωσης για την πληρωμή της δαπάνης για την ελεύθερη κυκλοφορία του Αστυνομικού, Λιμενικού και Πυροσβεστικού προσωπικού κατά τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας και το οποίο αποδίδεται στους Οργανισμούς Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών.
Άρα όποιος αστυνομικός, λιμενικός, πυροσβέστης μετακινείται εκτός υπηρεσίας με τα ΜΜΜ οφείλει να καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η Ένωσή μας γνωρίζοντας πολύ καλά τα μεγάλα και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας που έχουν μετακινηθεί από τις οικογενειακές τους εστίες αφήνοντος πίσω τις οικογένειές τους με πλήθος άλλων προβλημάτων ερχόμενοι εδώ να προσφέρουν στο μέγιστο πρόβλημα για την Χώρα μας της παράνομης μετανάστευσης, χωρίς την αντίστοιχη ανταπόδοση στο ελάχιστο από πλευράς Πολιτείας και Υπηρεσίας , ήλθε σε επαφή με τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης και συζήτησε το θέμα μαζί τους προτείνοντας μάλιστα να καταβάλλουν όσοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν τα αστικά (αρκετοί από αυτούς έχουν στην διάθεσή τους τα ΙΧΕ αυτοκίνητά τους) το 50% της τιμής του  εισιτηρίου. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και μας συστήθηκε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους αν επιθυμούν να προμηθευτούν μηνιαία κάρτα πολλαπλών διαδρομών αξίας 35€.

Κατόπιν τούτου η Ένωσή μας θεωρεί αυτονόητο από τους συναδέλφους αποσπασμένους και μη να τηρούν ως είναι υποχρεωμένοι από τους κανονισμούς του Σώματος πρώτα και κύρια οι ίδιοι σε όλες τις εκφάνσεις του υπηρεσιακού και ιδιωτικού τους βίου την εφαρμογή του νόμου και εν προκειμένω να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου όταν μετακινούνται και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με τα οχήματα των ΜΜΜ , εφαρμογή όμως όπως επίσης είναι αυτονόητο του νόμου είναι υποχρεωμένοι να πράττουν απαρέγκλιτα προς όλους τους πολίτες,  χωρίς διακρίσεις αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Βεβαίως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο εισρέουν  χρήματα στα ταμεία των Οργανισμών των ΜΜΜ για τις μετακινήσεις αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών όταν εκτελούν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που μετακινούνται με τα οχήματα του Οργανισμού Αστικών Αλεξανδρούπολης ήταν και είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μήπως λοιπόν το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της χρηματοδότησης θέτοντας και επιπλέον προαπαιτούμενα για τις κατανομές των ποσών;

Και τέλος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη απόψεις όπως ότι οι τοπικές επιχειρήσεις ΜΜΜ «μπαίνουν μέσα» από την έλευση στην περιοχή των συναδέλφων μας και την όποια χρήση από αυτούς των ΜΜΜ της περιοχής μας. Μήπως κάποιες επιχειρήσεις είδαν την έλευση εδώ των αστυνομικών για το συγκεκριμένο σκοπό ευκαιρία για μείωση των ζημιών τους ή αύξηση των κερδών τους; 

                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


    ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061



Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218




                                                                                                      

Συμπαράστασης των διωκομένων συναδέλφων συνδικαλιστών της Α. Δ. Ροδόπης





ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη, 23 Ιανουαρίου 2013

                                                                                          Αριθ. Πρωτ: 303/2/2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                      
Συμπαράστασης των διωκομένων συναδέλφων συνδικαλιστών  της Α. Δ. Ροδόπης
Με μεγάλη μας λύπη και οργή ενημερωθήκαμε για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος έξι  (6) μελών του Δ.Σ. της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα  της ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας  Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στην Κομοτηνή όταν κάποιοι  αποφάσισαν να μετατρέψουν τις σχολές της Αστυνομίας σε κέντρα κράτησης  παράνομων μεταναστών .
Παρόλο που τη συγκεκριμένη ημέρα στην είσοδο της σχολής της Αστυνομίας στην Κομοτηνή βρισκόταν όλοι οι τοπικοί παράγοντες  όχι μόνο της Ροδόπης, αλλά ολόκληρης της Θράκης και φυσικά πλήθος απλών πολιτών, κάποιοι είδαν μόνο τους συνδικαλιστές αστυνομικούς  .  
Η παραπάνω κίνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης  του συνδικαλιστικού μας κινήματος . Άλλωστε δεν είναι η πρώτη τους τελευταίους μήνες . Δεν ξεχνάμε την Ε.Δ.Ε. σε  βάρος του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Πιερίας ΦΩΤΗ Δημητρίου ,για το χάπενινγκ – κρέμασμα μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών .  
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να πούμε σε αυτούς  τους κάποιους ότι τέτοιου είδους διώξεις που μας γυρνάνε  δεκαετίες πίσω , όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς . Δεν πρόκειται  να αφήσουμε για κανένα λόγο τους παραπάνω συναδέλφους μας μόνους . Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τελειώνει αυτό το θέατρο του παραλόγου άμεσα.  Γιατί μόνο ως τέτοιο  μπορούμε να το εκλάβουμε . Με μπροστάρη λοιπόν την Ομοσπονδία μας θα κινηθούμε ενάντια σε όποιον τολμήσει να σκεφτεί και μόνο ότι μπορεί να φιμώσει το συνδικαλιστικό μας  κίνημα . Ίσως βέβαια έτσι φέρουμε σε δύσκολη θέση αυτούς τους κάποιους αφού θα αναγκαστούν  να κάνουν εκατοντάδες Ε.Δ.Ε. σε βάρος όλων των μελών των  Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματίων .   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061

Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218