Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ







http://www.policenet.gr/articles/articles_files/sforeis/img/easy_rodopis_new.jpg

ΕΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

                                                                                    Κομοτηνή, 28 Οκτωβρίου 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για μία ακόμη φορά γίναμε θεατές στο μονόπρακτο θεατρικό έργο «το θέατρο του παραλόγου» κι αυτό με αφορμή την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε.  Πανθρακικού και Π.Α.Ο.Κ. στην Κομοτηνή την 27-10-2013 και ώρα 17.15΄.
Με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, διατάχθηκε η μετακίνηση των Διμοιριών Υποστήριξης και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, καθώς και δύο Διμοιριών Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ώστε την 12.15΄ώρα να βρίσκονται στην Α.Δ. Ροδόπης για ανάληψη υπηρεσίας.
Επισημαίνουμε ότι, ο απαιτούμενος χρόνος  για την μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων στην Κομοτηνή και την επάνοδό τους στην έδρα τους, κυμαίνεται το ελάχιστο από δύο ώρες έως και επτά ώρες για τους μετακινούμενους από Θεσσαλονίκη.
Οι δε στατικές δυνάμεις λήψης μέτρων Τάξης-Τροχαίας και Ασφάλειας, διατάχθηκαν να βρίσκονται στο σημείο ανάληψης υπηρεσίας (χώρος γηπέδου)  την 11.15΄ώρα, ήτοι έξι ώρες νωρίτερα από την ώρα έναρξης του αγώνα!!!!!!
Εμείς ως εκλεγμένοι  εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, δεν έχουμε καμία πρόθεση παρέμβασης στον σχεδιασμό των μέτρων, ο οποίος είναι σαφώς αρμοδιότητα της Διοίκησης. Υποχρέωση της Διοίκησης  όμως είναι  ο σχεδιασμός της εκάστοτε αστυνομικής επιχείρησης να μην γίνεται πάντοτε σε βάρος των θεσπισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, τα οποία η ίδια οφείλει να διαφυλάττει. Καταστρατήγηση της κείμενης Νομοθεσίας σε ότι αφορά τα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ανεχθήκαμε, δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχθούμε.
Αμέσως μετά την έκδοση της παραπάνω διαταγής, ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Π.Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ, στον οποίο τονίσαμε τις αντιρρήσεις μας ως προς το πρωτοφανές γεγονός να αρχίζουν τα μέτρα έξι ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς αυτό θα επιφέρει την άσκοπη καταπόνηση του προσωπικού και την αναπόφευκτη μείωση παρεμβατικής του ικανότητας προς αποτροπή επεισοδίων όταν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Από πλευράς του μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα αφιχθούν από τις πρωινές ώρες, στην πόλη της Κομοτηνής, περίπου πέντε χιλιάδες οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδος και αυτό καθιστά αναγκαία την πρώιμη έναρξη των μέτρων. Εμείς του προτείναμε την μετάθεση του χρόνου έναρξης των μέτρων κατά τουλάχιστον μία ώρα μετά, καθότι οι επικαλούμενες κάθε φορά πληροφορίες, δεν ανταποκρίνονται τελικά στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Γενικό και αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας προς τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, χωρίς και πάλι να επέλθει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεών μας, σε συνάντησή τους με τον Α΄  Υποδιευθυντή της Α.Δ. Ροδόπης , η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής, επισήμαναν την δυσαρέσκεια των Ενώσεών μας και της Ομοσπονδίας μας,  για την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, διαλόγου και αποδοχής των προτάσεών μας, ζητώντας του να ενημερώσει σχετικά τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Π.Α.Μ..Θ. , καθιστώντας αυτούς υπεύθυνους για τους κινδύνους στους οποίους εκθέτουν τους συναδέλφους, με τις αποφάσεις τους.
Για άλλη μία φορά, επαληθευθήκαμε.
Κατά πρώτον, παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις προσήλθαν στο ορισθέν σημείο συγκέντρωσης στην διαταχθείσα ώρα, για λήψη εντολών-οδηγιών, η Διοίκηση προσήλθε στο σημείο ….κατά μία περίπου ώρα αργότερα, «στήνοντας» το προσωπικό στο «ραντεβού» που η ίδια διέταξε!!!!
Κατά δεύτερον δε, το «επιβεβαιωμένο» των πληροφοριών κατέπεσε και πάλι καθώς οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και κατά αριθμό πολύ λιγότεροι ήσαν και αφίχθησαν στην πόλη της Κομοτηνής την 15.30΄ώρα!!!!!!
Αδίκως λοιπόν ταλαιπωρήθηκαν, για μία ακόμη φορά, οι συνάδελφοί μας, λόγω της μη ορθής εκτίμησης της κατάστασης και των πληροφοριών, εκ μέρους της Διοίκησης, αλλά και της άρνησής της να δεχθεί τις απόψεις και τις προτάσεις μας, οι οποίες πηγάζουν από την δική μας εμπειρία και τις πραγματικά επιβεβαιωμένες  πληροφορίες μας.
Η αναλγησία της Διοίκησης και η άρνησή της να αποδεχθεί, έστω και μία φορά, τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 που αφορά το ωράριο εργασίας, δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στα μέτρα, μετά την πολύωρη καταπόνησή τους -με σαφή την αρνητική επιρροή στην ασφάλειά τους-, διατάχθηκαν σε εκτέλεση νέας υπηρεσίας (μέτρα τάξης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κ.λ.π.) σε πολύ λιγότερες από τις 16 ώρες που απαιτεί το Προεδρικό Διάταγμα, ως ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης. Επιπλέον δε, οι Διμοιρίες Υποστήριξης της Θεσσαλονίκης παρότι λόγω της χιλιομετρικής απόστασης δικαιούνται από την ισχύουσα Νομοθεσία, διανυκτέρευση και αποζημίωση μίας και μισής ημέρας, αυτές διατάχθηκαν σε αυθημερόν επιστροφή με  άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη την 23.30΄ ώρα και εκτέλεση νέας υπηρεσίας η πρώτη την 09.00΄ώρα και η δεύτερη την 12.00΄ώρα της 28-10-2013.
Στις κατά καιρούς συναντήσεις των Ενώσεών μας και της Ομοσπονδίας μας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, του έχει επισημανθεί η μεγάλη καταπόνηση του προσωπικού (ειδικά τους τελευταίους δέκα μήνες περίπου)  από τις συνεχείς λήψεις μέτρων σε ήσσονος  σημασίας τις περισσότερες φορές ,κατά την άποψή μας, γεγονότων, αλλά και από την καθημερινή σχεδόν συγκρότηση συνεργείων ελέγχων-προσαγωγών.
Δυστυχώς όμως, παρόλα αυτά, συνεχίζεται  η εκ μέρους της Διοίκησης αντιμετώπιση των συνάδελφων μας όχι ως ανθρώπινων οντοτήτων αλλά ως αριθμών. Καταστρατηγούνται συνεχώς τα εργασιακά μας δικαιώματα και παρά τις καταγγελίες μας, ουδέποτε απολογήθηκε ή τιμωρήθηκε κάποιος από την Διοίκηση. Αντιθέτως αυτή, εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, το οποίο εργαζόμενο σε αντίξοες συνθήκες, αγωνίζεται διαχρονικά με πίστη και περίσσιο φιλότιμο για την όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτικότερη προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η λειτουργία της Διοίκησης ως θεσμός που έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις , που ασκεί μόνο τον έλεγχο χωρίς αυτή ποτέ να ελέγχεται, δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας, επιφέρει έλλειψη εμπιστοσύνης του προσωπικού προς αυτή και αναπόφευκτα έχει αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιστά αφοσιωμένοι στις αρχές του συνδικαλιστικού μας κινήματος , μαχόμενοι για την καλύτερη λειτουργία και τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν μπορούμε να ανεχτούμε  καθεστηκυίες νοοτροπίες και απαιτούμε την απονομή δικαιοσύνης και τον σεβασμό στα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

                                        ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα                           ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος





Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ,ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη,  20 Οκτωβρίου 2013

                                                                                                                                            

Προς : ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μεγάλη περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αστυνομικών , Πυροσβεστών , Λιμενικών και  Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας  της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κ. Μιχάλης ΤΟΛΙΚΑΣ,,  ο αντιπρόεδρος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κ. Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Σωτήριος ΚΑΤΣΙΝΑΣ, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καρυοφύλλης ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ.
Επίσης προσκληθήκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνος ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος ΛΑΜΠΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΄Εβρου κ. Απόστολος ΓΚΙΓΚΟΥΔΗΣ και ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού      Ν. ΄Εβρου κ. Ευστράτιος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ακόμη παρευρέθησαν οι  εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Κων./νος ΚΥΡΙΑΛΑΝΗΣ, της ΔΗ. ΜΑΡ.  κ. Ανδρέας ΚΑΦΕΤΖΗΣ και του ΚΚΕ κ. Ανέστης ΒΛΗΣΙΔΗΣ.
Όλοι οι παραλάβω απεύθυναν χαιρετισμό και κατέθεσαν τις θέσεις τους εκφράζοντες την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας .

Παρουσία είχαν επίσης στην συγκέντρωσή μας στηρίζοντας  τις θέσεις μας η Ομοσπονδία Ελεύθερων Επαγγελματιών Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Καταστημάτων καφέ-εστίασης Αλεξανδρούπολης και το Σωματείο πρώην εργαζομένων στο εργοστάσιο ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

 

Αλεξανδρούπολη, 14 Οκτωβρίου  2013


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι .
Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε την προσεχή Παρασκευή  18 Οκτωβρίου  2013 και ώρα 11:00΄ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης όπου θα πραγματοποιηθεί  ένστολη περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι πρωτοβάθμιες ενώσεις της Περιφέρειας Ανατ. Μακ. & Θράκης  Αστυνομικών-Λιμενικών-Πυροσβεστών καθώς και των συλλόγων αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας .
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσής μας σας καλεί να συμμετάσχετε όλοι δυναμικά στη διαμαρτυρία  για την παράφορη αδικία  και την οικονομική εξαθλίωση που έχουν  επιβάλει  σε εμάς , στις οικογένειες μας αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία  οι κυβερνώντες και οι τροϊκανοί .
Συνάδελφοι
 Ο εφησυχασμός και η αδιαφορία θα πρέπει να μπουν στην άκρη και τη θέση του να πάρουν η ενότητα, η αγωνιστικότητα και η προσωπική παρουσία του καθενός μας στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας .
Όλοι μαζί με τις οικογένειές μας ας δώσουμε το παρόν. Η κοινωνία είναι κοντά μας γιατί έχει αντιληφθεί πλέον ότι είμαστε αυτοί που την στηρίζουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την Χώρα μας
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι να είστε σίγουροι ότι  κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος όταν είναι δίκαιος όπως ο δικός μας.
Οφείλουν να  μας σώσουν
Και όχι να μας αποτελειώσουν
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη, 12 Οκτωβρίου  2013

                                       
                                                                                                     

Προς : Τα μέλη μας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών , Πυροσβεστών , Λιμενικών και  Αποστράτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και  ώρα 11:00 μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας  .
Η συγκέντρωση μας αυτή έχει σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί , Πυροσβέστες και Λιμενικοί ως προς τη λειτουργία των υπηρεσιών τους για την όσο το δυνατών ποιοτικότερη προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες . 
Με την πολιτική των μνημονίων έχουν περικοπεί δραματικά τόσο τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών όσο και αυτά των  εισοδημάτων  μας , όπως και όλου του Ελληνικού λαού .
Με την παρουσία σας ενδυναμώνετε των αγώνα μας και ταυτόχρονα δίνουμε το μήνυμα στους κυβερνόντες και στους τροικανούς ότι όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου  ως κοινωνία είμαστε  όλοι μαζί ενωμένοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα  μας μη φειδόμενοι   κόπου και θυσιών ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές .
Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την παραπάνω πρόσκληση σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη σας .
ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
                                                                    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6 9 4 9 8 8 6 0 6 1
Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8