Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011


Αλεξανδρούπολη, 29 Αυγούστου  2016

            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες  - Συνάδελφοι
Οι ομοσπονδίες των σωμάτων ασφαλείας αποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρα 18:00.
Η ένωσή μας, όπως κάνει κάθε φορά έτσι και τώρα,  θα δώσει δυναμικό παρόν τόσο σε όγκο με τη συμμετοχή πολυάριθμης ΄΄ αποστολής ΄΄  όσο και σε παλμό – δυναμική. Η τελευταία συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών του Δ.Σ. της ένωσης, το οποίο θα στηρίξει με κάθε τρόπο και αυτήν την  προσπάθεια για να στείλουμε τα μηνύματά μας στην κυβέρνηση. Άλλωστε όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί κανένα πρόβλημα  από αυτά που είχαμε τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά αντίθετα έχουν προστεθεί και πολλά άλλα.  
Η μη υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. , το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων από το 2017, το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς, το σχέδιο Π.Δ. για την αναδιάρθρωση – αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο δεν λάβανε υπόψη τους καμία δική μας πρόταση, η πλήρης αποδιοργάνωση των υπηρεσιών  της Ελληνικής Αστυνομίας και η υποστελέχωση αυτών, έχει  αντίκτυπο στους συμπολίτες μας και εκθέτει  ανεπανόρθωτα όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, είναι μερικά από τα άλυτα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και πολλούς ακόμη σας καλούμε ΟΛΟΥΣ  να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κανέναν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση του Έλληνα Αστυνομικού και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν  από την ένωσή μας. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τον χώρο παρκινγκ πίσω από το γήπεδο στις 12:00 ώρα της 09/09/2016.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8

Ο Γενικός Γραμματέας


ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
6944915881

 

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας



Δηλώσεις του προέδρου της ένωσής μας στην Δέλτα Τηλεόραση για το θέμα που προέκυψε μετά την δημοσίευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την  αναδιάταξη – αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας


Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αναδιάταξη - Aναδιοργάνωση των Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας



Επισυνάπτουμε παρακάτω το σχέδιο του Π.Δ. για την αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης καταργείται το Α.Τ. Τυχερού (Άρθρο 69), το Τ.Δ.Ν. Αλεξανδρούπολης και δημιουργείται Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών το οποίο θα ανήκει στην Υ.Α. Αλεξανδρούπολης (Άρθρο 95) και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης  και δημιουργείται Γραφείο Τουρισμού ο οποίος θα ανήκει στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης (Άρθρο 97).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το Σχέδιο του Π.Δ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΣΗΜΑ 1 εγχρωμο










Κομοτηνή, 04 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 02-08-2016 και ώρα 09:00΄ στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν.Μ.&Θ. Ταξίαρχο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο.

Στην συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες τα Προεδρεία εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι που απαρτίζουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης καθώς και των αστυνομικών που στελεχώνουν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).
Τα προβλήματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση  και  χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι :
 α) Η συχνότητα των μετακινήσεων πέρα των γεωγραφικών ορίων των νομών.
  β) Η μη έγκαιρη ενημέρωση του προσωπικού και η καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών διαταγών.
  γ) Η μη τήρηση των διατάξεων που ορίζονται στο Π.Δ 394/2001 & στο Π.Δ 173/130 και αφορούν το    
      ωράριο εργασίας και τις ώρες υπερεργασίας.
  δ) Η αναγκαιότητα εφοδιασμού με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  ε) Η έλλειψη Διοικητικής μέριμνας.
  στ) Η αδυναμία χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων εν μέσω προγραμματισμένων κανονικών αδειών.
  ζ) Η μη ορθή αξιολόγηση των κατά περίπτωση «πληροφοριών» με αποτέλεσμα την κατασπατάληση  
      ανθρωπίνων πόρων και δυναμικού.
 η) Η ένταξη Αστυνομικών που υπηρετούν σε Ο.Π.Κ.Ε στον κατάλογο δικαιούχων του επιδόματος Δ.Υ..
Ο κ. Γενικός αφουγκραζόμενος τα προβλήματα τα οποία εκτέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά και τα οποία έχουν ως κύρια συνέπεια τη σωματική και ψυχική καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως θα καταβληθεί από μέρους του κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου εν γένει σχεδιασμού όσο και στην απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζουν το ωράριο εργασίας και τις ώρες υπερεργασίας.
Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τελούν πάντα σε εγρήγορση μεταφέροντας τα προβλήματα που προκύπτουν, άμεσα και δυναμικά στη Διοίκηση με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μελών τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η τήρηση η μη των υπεσχημένων και θα επανακαθοριστεί η κοινή μας στάση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Κ.Α. Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Α.Υ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΙΜΒΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ