Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Προτάσεις για το νέο μισθολόγιο



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη,6 Ιουλίου  2013

                                                                                                      Αριθ. Πρωτ.: 500/1/1

Προς : Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κοιν: ΜΕΛΗ ΜΑΣ  

ΘΕΜΑ : Προτάσεις για το νέο μισθολόγιο

Μετά από το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 σχετικά με το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο αποφασίσαμε καις σας  προτείνουμε τα εξής  :
1) Να μην ενταχθούμε στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων 
2) Να απεμπλακούμε από το σημερινό στρατιωτικού τύπου μισθολόγιο  και να δημιουργηθεί ένα νέο μισθολόγιο μόνο για Αστυνομία  - Πυροσβεστική  - Λιμενικό .
3) Να  καταργηθούν οι σημερινοί μισθολογικοί βαθμοί και στη θέση τους να εισαχθούν   μισθολογικά κλιμάκια με διατήρηση του Ε.Χ.Υ. ώστε να  συνεχίσει   να υπάρχει μισθολογική εξέλιξη.
4) Να αναγνωρισθεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να θεσμοθετηθεί  ειδικό επίδομα ανάλογο με αυτό που χορηγείται στους υπόλοιπους υπαλλήλους .
5) Να θεσμοθετηθεί επίδομα παραμεθορίων περιοχών .

6) Όποιος εργάζεται Κυριακές  και  εξαιρέσιμες αργίες να αμείβεται με 75% επιπλέον του ημερομισθίου του . 
7) Η νυχτερινή εργασία να συσχετιστεί με το ωρομίσθιο που αναλογεί στον  καθένα και να υπάρξει προσαύξηση 75% για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας  σύμφωνα με ότι ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζομένους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
8) Η έκτη ημέρα εργασίας να αμείβεται  σύμφωνα με το ημερομίσθιο του  καθενός προσαυξημένο κατά 75%  .  
9) Οποιαδήποτε απασχόληση του ένστολου προσωπικού της ΕΛ. ΑΣ.  σε αντικείμενα και δράσεις άλλων φορέων του Δημοσίου , των Ο. Τ. Α., των Δ. Ε. Κ. Ο.   κλπ.  πέραν αυτών που προβλέπονται από τους νόμους και τους κανονισμούς  του Σώματος  να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς αυτών των φορέων και των Υπουργείων στους οποίους ανήκουν.
10) Διαμόρφωση ποσοστών υπέρ των ασφαλιστικών μας ταμείων από τα διοικητικά και ποινικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τους αστυνομικούς  και εισπράττονται από το Δημόσιο ή Ταμεία εργαζομένων στο Δημόσιο  (Δικαστικοί , Υπάλληλοι Υπουργείου Δικαιοσύνης, Υπάλληλοι  Υπουργείου Οικονομικών κλπ) , τους Ο. Τ. Α.  ή άλλα ΝΠΔΔ η ΝΠΙΔ (π.χ. κατά την πληρωμή των διοικητικών προστίμων της Τροχαίας  από τα ΕΛ. ΤΑ.  παρακρατείται ποσό υπέρ των ΕΛ. ΤΑ. για κάθε πράξη βεβαίωσης παράβασης  ανεξάρτητα του χρηματικού ποσού του προστίμου το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 4,35 ευρώ ανά πρόστιμο)
11) Τέλος το όποιο μισθολόγιο αποφασισθεί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπολείπεται του σημερινού

                                                                    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6 9 4 9 8 8 6 0 6 1
Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8