Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρίτη Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη, 26 Φεβρουαρίου 2014

                                                                                                   Αριθ. Πρωτ.:602/3/2- κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς : ΜΜΕ

Κοιν: 1)  Π.Ο.ΑΣ.Υ
          2) ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Την Δευτέρα 24 Φεβρουάριου 2014 και ώρα 17:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της  Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η Τρίτη Τακτική  Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης .
Την Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Μαρίνος, αντιπροσωπεία του ΣΥ. ΡΙ. ΖΑ.  αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. ΚΥΡΙΑΛΑΝΗ Κώστα και εκπρόσωπο του συντονιστικού πόλης κ. ΡΙΖΟ Δημήτριο , ο Πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού  κέντρου Π. Ε.  Έβρου κ.  ΓΚΙΓΚΟΥΔΗΣ Απόστολος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. ΤΣΙΡΤΣΗΣ Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Θράκης κ. ΖΗΣΙΔΗΣ Αθανάσιος, ο  Πρόεδρος της Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης κ. ΓΚΟΥΝΤΙΝΑΚΗΣ Αντώνιος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Π. Ε. Έβρου κ. κ.  ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ανέστης και ΛΩΛΗΣ Θεόδωρος ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ Ιωακείμ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Αν. Μακ.- Θράκης κ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης κ. ΤΖΑΝΤΖΑΝΑ Σταυρούλα , ο Αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας κ. κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας,   ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος και ΒΟΥΛΟΤΑΚΗΣ Ζαχαρίας .

Στη Συνέλευση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Τμηματάρχης του Τμήματος Αποδοχών και Ασφάλισης της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας στο                     Τ. Ε. Α. Π. Α. Σ. Α. (Ταμείο Ασφάλισης Αστυνομικών & Πυροσβεστών), Αστυνομικός Υποδιευθυντής  κ. ΠΛΑΤΙΑΣ Κωνσταντίνος καθώς και ο Ανθυπαστυνόμος κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος της Δ/νσης Οικονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της ένωσής μας για θέματα ασφαλιστικά και οικονομικά
 Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. ΛΑΜΠΑΚΗ Ευάγγελο ο οποίος είχε ανειλημμένη υποχρέωση εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. ΓΚΟΤΣΗΣ Νικόλαος. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  Άκης έστειλε τηλεγράφημα καθώς απουσίαζε σε αποστολή στο εξωτερικό εκφράζοντας την συμπαράσταση του, ο Βουλευτής κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ένωσή μας και δήλωσε την συμπαράστασή του και την στήριξη του στα προβλήματα που μας απασχολούν. Επίσης ο Βουλευτής κ. ΝΤΟΛΙΟΣ Γεώργιος δήλωσε την συμπαράσταση του στα προβλήματα μας αλλά λόγω συμμετοχής του στην διαρκή επιτροπή της Βουλής για την συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ. ΑΣ.  αδυνατούσε να παραστεί έστειλε έγγραφο με τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο και αναγνώσθηκε στα μέλη. Επίσης παραβρέθηκε  ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ ΚΟΥΚΑΚΗΣ Δημήτριος ως εκπρόσωπος του «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ» για να μας ενημερώσει σχετικά με την λειτουργία του παραπάνω συνεταιρισμού για μελλοντική συμμετοχή των μελών μας.
Η ένωσή μας με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. τίμησε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας τον συνταξιούχο συνάδελφο κ. ΔΗΜΟΥΤΣΗ Παντελή επί σειρά ετών Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου αλλά και μέλους των Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την προσφορά του στο Συνδικαλιστικό κίνημα της Αστυνομίας.
Επίσης η ένωσή μας συμμετέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. τίμησε τον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Καθηγητή κ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑ Γεώργιο για την τεράστια και ανιδιοτελή  προσφορά του στην κοινωνία και στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Η έναρξη των εργασιών άρχισε με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και συνεχίστηκε με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό από τον Γεν. Γραμματέα κ. ΤΣΙΑΚΙΡΗ Δημήτριο οι οποίοι εγκριθήκαν ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.
Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της  Ένωσης κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος ο οποίος ανέδειξε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν όλοι οι προσκεκλημένοι αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης , τα οποία βέβαια δεν διαφέρουν από των υπολοίπων  συμπολιτών  μας καθώς και το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία μέσα από αντίξοες συνθήκες.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος και ενημέρωσε τη Γενικής Συνέλευσης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις  που αφορούν προβλήματα τα οποία απασχολούν τους Αστυνομικούς και ειδικότερα στο επίκαιρο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας..  
Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα  το ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους φορείς .
Η όλη διοργάνωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία αφού διήρκησε περίπου έξι ώρες , την παρακολούθησαν εκτός των μελών μας και μεγάλος αριθμός συνταξιούχων συναδέλφων, έγινε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα και δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβλήθηκαν.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την απουσία θεσμικών παραγόντων αλλά και πολιτικών κομμάτων, ώστε να τοποθετηθούν στα προβλήματα που μας απασχολούν και τα οποία έχουν άμεση συνάρτηση με το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, τους οποίους στην ουσία υπηρετούμε. 











    

Σχετικό video από την Γενική Συνέλευση εδώ και συνέντευξη του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου  εδώ .
                                                               

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6 9 4 9 8 8 6 0 6 1
Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8