Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σύλληψη αλλοδαπού κατηγορούμενου για εξαγωγή και κατοχή ναρκωτικών - Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε έναν μη νόμιμο μετανάστη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού κατηγορούμενου για εξαγωγή και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη σήμερα (30-3-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εξαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο δράστης, επιβαίνοντας σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένη, στο σακίδιό του μία (1) νάιλον συσκευασία, που περιείχε 409 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOTEX .
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φαρμακευτικά δισκία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.



Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε έναν μη νόμιμο μετανάστη
Συνελήφθη σήμερα (30-3-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αζερμπαϊτζάν, διότι διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα, σε έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Ρωσίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο να μεταφέρει στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, με σουηδικές πινακίδες, έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο, την έξοδό του από τη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο μη νόμιμος μετανάστης κατείχε και επέδειξε ένα (1) πλαστό διαβατήριο, των αρχών της Λετονίας, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.