Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011


Αλεξανδρούπολη, 24 Ιουνίου 2016



                                                                 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον  Αρχηγό της  Ελληνικής Αστυνομίας

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην  Κομοτηνή μεταξύ του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών της Αν. Μακ. και Θράκης. Η ένωση μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Τσιακίρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο  Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης.
Κατά τη συνάντηση, η οποία  διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες,  διεξήχθη εποικοδομητικός διάλογος   σε καλό κλίμα ,που αφορούσε όλα τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  και τα προβλήματα που μας απασχολούν. Σημείωσε δε ότι το τελευταίο τετράμηνο έχουν δρομολογηθεί κάποια θέματα και  γίνονται μικρά βήματα μεν αλλά ταυτόχρονα   αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με σκοπό την επίλυση τους από την επόμενη φυσική ηγεσία. Τα μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα προβλήματα παραμένουν: η έλλειψη προσωπικού και οικονομικών πόρων.
Συγκεκριμένα, στο άμεσο μέλλον δίνονται λύσεις στα ζητήματα  που αφορούν τις μεταθέσεις των συναδέλφων με την υπογραφή του νέου Π.Δ.  Επίσης η αναδιάταξη των υπηρεσιών θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Το φθινόπωρο θα ορισθεί επιτροπή για να εξετάσει  τη δυνατότητα άσκησης δεύτερου επαγγέλματος από αστυνομικούς, καθώς υπάρχουν πολλά και ιδιαίτερα αιτήματα στο αρχηγείο πάνω σ΄ αυτό το θέμα. Επίσης θα ορισθεί επιτροπή για να εξετάζει τις περιπτώσεις ανδραγαθίας.
Όσον  αναφορά το πρόβλημα   που έχει προκύψει με την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, αποφασίστηκε η μηνιαία παροχή υπηρεσιών καθαριότητας  μέχρι την ολοκλήρωση του ενιαίου ανοιχτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ΄αριθμ. 10/2015 προκήρυξη του Α.Ε.Α.
Από την πλευρά μας έγινε αναφορά σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν και ιδιαίτερα στα τοπικά. Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί  ο αριθμός των αποσπασμένων συναδέλφων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ότι  στο άμεσο μέλλον θα επισκεφθεί  την Αλεξανδρούπολη και θα διερευνήσει  την περίπτωση μεταστέγασης  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο παλιό νοσοκομείο(θέμα για το οποίο ήταν ενήμερος ).
Μετά την αναδιάταξη των υπηρεσιών θα ακολουθήσει η αναδιάρθρωση αυτών και θα καθοριστούν οι νέες οργανικές θέσεις της κάθε υπηρεσίας, για τις οποίες του ζητήθηκε να δημιουργηθούν με βάση τις σημερινές ανάγκες της κάθε υπηρεσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων και για την ανάγκη για πραγματική αναδιάρθρωση της υπηρεσίας αυτής.

Ευχαριστούμε   θερμά τον κ. Αρχηγό  για το ενδιαφέρον και την εκ μέρους του δηλωθείσα πρόθεση   επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Αν. Μακ. και Θράκης.



                                                                    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8

Ο Γενικός Γραμματέας


ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
6944915881