Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
         Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com
 Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94
και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

                                                                                                  Αλεξανδρούπολη, 23 Δεκεμβρίου 2019


Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης
1. Στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στα Γραφεία της Ένωσής μας παραδόθηκε σε τέκνο Θανόντα Αστυνομικού που ενηλικιώθηκε, μέλος της τότε Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Έβρου, βιβλιάριο τραπεζικού ιδρύματος με χρηματικό ποσό που είχαν καταθέσει τα μέλη της Ένωσης Έβρου. Ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός μετά την υποχρεωτική διάσπαση του Σωματείου Έβρου παρέμεινε και διατηρούνταν στην κατοχή του εκάστοτε προεδρείου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

2. Έπειτα από την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη και στα πλαίσια της συνεργασίας μας του αποστείλαμε δύο επιστολές: α) Προτάσεις βελτίωσης της κατασκήνωσης Μάκρης, έπειτα από τη δυνατότητα φιλοξενίας τέκνων Αστυνομικών της Θράκης δωρεάν. β) Στατιστικά στοιχεία διέλευσης ατόμων και οχημάτων από το τελωνείο Κήπων καθώς και το οργανόγραμμα του Τ.Δ.Ε. Κήπων για τις δικές του ενέργειες βελτίωσης.
3. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και έπειτα από πρόσκληση της Διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, αντιπροσωπία της Ένωσης μας συμμετείχε στις διεργασίες της επιτροπής δηλώνοντας για άλλη μια φορά τη συμμετοχή της στον κοινό κοινωνικό αγώνα υπέρ του Τόπου μας.
4. Στα πλαίσια της συμμετοχής του Σωματείου μας στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας μας αλλά και της προσφοράς μας προς του συμπολίτες μας: α) Συνδράμαμε στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΖΩΗΣ του συλλόγου γονέων αυτιστικών ατόμων Έβρου «ο Άγιος Βασίλειος» με την αγορά κουπονιών για την ανέγερση του σπιτιού του αυτισμού. β) προβήκαμε στην δωρεά ενός εκτυπωτικού μηχανήματος στο ειδικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.
5. Σε συνεννόηση με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη δικηγόρο κ. Κεσσεσίδου Μαρίνα, σε συνέχεια των ενεργειών μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση των επουσιωδών λαθών στοιχείων μελών μας που φρενάρουν την αποπληρωμή των ενταλμάτων της δικαστικής απόφασης υπέρ της αποζημίωσης του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά).
6. Μετά από την έναρξη κοινών περιπολιών με τις Ένοπλες Δυνάμεις στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, επιστήσαμε στους Διοικητές των Τμημάτων αλλά και στον Διευθυντή της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης την τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας και θέσαμε τις παρατηρήσεις – απορίες μελών μας. Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους που θα εντοπίσουν παραβιάσεις Προεδρικών Διαταγμάτων αλλά και οποιαδήποτε ζητήματα προκύπτουν από αυτή την ενέργεια να ενημερώσουν άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο.
7. Λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το Σωματείο μας συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και διοργανώνει για ακόμη μία Χρονιά προβολή κινηματογραφικής ταινίας για τα παιδιά των συναδέλφων μας.


                                                                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο   
                                            
                                                                          Ο  Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
                                 




                                                                          ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                      ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος