Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου σχετικά με την 9η Τακτική Γενική Συνέλευση της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξ/πολης

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
         Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com
 Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94
και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

                                                                                                  Αλεξανδρούπολη, 7 Ιουλίου 2020


                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       
                                        ΠΡΟΣ:  Μ.Μ.Ε.
                                        ΚΟΙΝ.: 1)ΠΟΑΣΥ, 2) ΜΕΛΗ ΜΑΣ
                                        
                                    ΘΕΜΑ: Ένατη Τακτική Γενική Συνέλευση


Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της  Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η Ένατη Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.




Στη Συνέλευση κλήθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος και ο Οργανωτικός Γραμματέας και Αναπληρωτής Ταμίας κ. ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Αν. Μακ. και Θράκης Ταξίαρχος κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης  Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΣΙΑΡΑΣ Λάμπρος, ο  Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αν. Μακ. και Θράκης κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Έβρου κ. ΑΣΠΙΩΤΗΣ Ευστάθιος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ  Έβρου κ. ΤΣΙΡΤΣΗΣ Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδος κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, οι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Ά Αντιπρόεδρος κ. ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος και ο Οργανωτικός Γραμματέας  κ. ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. ΚΟΝΤΑΚΙΔΗΣ Αναστάσιος και μέλη της Ένωσης μας.
Η έναρξη των εργασιών άρχισε με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και συνεχίστηκε με τον διοικητικό απολογισμό από τον Γεν. Γραμματέα κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ Γεώργιο και τον οικονομικό απολογισμό από την Ταμία κ. ΔΑΝΙΗΛ Δήμητρα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών μας, με κύρια ζητήματα όπως  το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το κτηριακό ζήτημα της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και την πρόταση της Π.Ο.Α.Υ. για νέο βαθμολόγιο.


Αμέσως μετά το λόγο πήραν  ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης  κ. ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος και ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος και  ενημέρωσαν τη Γενική Συνέλευση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις  για τα τρέχοντα  θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Ακολούθησε η βράβευση των  συναδέλφων μας κ.κ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Χρήστου και ΜΠΡΑΤΣΑ Χρήστου, για την συμμετοχή τους στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Σωματείου μας και για την ευδόκιμη σταδιοδρομία τους στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε  η βράβευση του συναδέλφου μας κ. ΜΠΡΙΤΣΟΥ Γεώργιου για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο καθώς σε διάστημα λίγων μηνών κατάφερε να σώσει τη ζωή δύο συμπολιτών μας.

     

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι εστιάζοντας  στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό και την Ελληνική Αστυνομία καθώς και τον αντίκτυπο τους στην Ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους ομιλητές για την επιτυχημένη αντιμετώπιση, από το σύνολο των Αστυνομικών Δυνάμεων, στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Σύνορα μας καθώς και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

                                                                            
Επίσης στα πλαίσια των εργασιών της συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο δια μέσο του προέδρου  κ. ΤΟΥΦΑΚΗ Χρήστου, ανακοίνωσε στο σώμα και παρουσία των καλεσμένων, πρόταση για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  που απαιτούνται από την φυσική μας ηγεσία ώστε να αποδοθεί σε όλο το προσωπικό της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν από άλλες Διευθύνσεις, «εύφημος μνεία», σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 622/1985 το οποίο ορίζει τους λόγους για τους οποίους απονέμεται στο Αστυνομικό προσωπικό, για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Χώρας μας έπειτα από τα πρωτοφανή γεγονότα της 27ης Φεβρουαρίου 2020. Είναι μια κίνηση η οποία θα δείχνει την έμπρακτη και ηθική επιβράβευση της Πολιτείας  προς όλο το Αστυνομικό Προσωπικό που συμμετείχε  με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό  στον αγώνα που δίνεται ακόμα και σήμερα για την ασφάλεια της Χώρας μας.
Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε μετά από  ψηφοφορία ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς επίσης  και το ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές της Π.Ε. Έβρου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. ΚΟΝΤΑΚΙΔΗΣ Αναστάσιος παρουσίασε στα μέλη μας τις ωφέλειες της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και της σημασίας  δωρεάς οργάνων, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και προσφοράς Ομφάλιου αίματος.

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
  Ο  Πρόεδρος                                Ο  Γενικός Γραμματέας
                                 


       ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                      ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος