Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Ο.ΑΣ.Υ. & EuroCop ενεργούν από κοινού για την ανάδειξη της μεταναστευτικής κρίσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Π.Ο.ΑΣ.Υ. & EuroCop ενεργούν από κοινού για την ανάδειξη της μεταναστευτικής κρίσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

 

poasy

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 600/9/127β

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχοντας ενεργά τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση της EuroCOP, μέσω του εκλεγμένου στην Εκτελεστική της Γραμματεία, Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Γιώργου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, αλλά και με τις πρωτοβουλίες που προωθεί σε διάφορα επίπεδα, έχει αναδείξει και στο εξωτερικό τον αγώνα μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή και την επισυναπτόμενη επιστολή της Προέδρου της EuroCOP κας Angels Bosch προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ, με την οποία επιδιώκεται η προώθηση και των θέσεών μας, αισθάνεται δικαιωμένη για τον αγώνα όλων μας.

Ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ελληνικό», ήταν εξ αρχής η θέση  - αίτημά μας, και όπως δείχνουν και οι τελευταίες πλέον εξελίξεις,  είναι αυτό που κυριαρχεί σε όλες τις επίσημες διακρατικές συζητήσεις και συμφωνίες. Μετά τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας, που δυστυχώς είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την αποτροπή του, ερχόμαστε εκ νέου να δηλώσουμε το δικό μας «παρών», πιέζοντας τα κέντρα λήψης αποφάσεων, έτσι ώστε να εισακουσθούμε για να έχουμε απτά αποτελέσματα στην επίλυση των αιτημάτων μας.

Για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία μας ενεργεί σε στενή συνεργασία με την EuroCOP και επιδιώκει να συμμετάσχει σε κάθε δυνατή συνάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προωθήσει με την αμεσότητα και τη δυναμική που διαθέτει, τα αιτήματα του κλάδου μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

(Περιέχονται συνημμένα δύο επιστολές)