Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ

    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
         Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com

                                                                                                        Αλεξανδρούπολη, 8  Αυγούστου 2024

                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Τετάρτη 7 Αυγούστου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Υπουργού στο Νομό μας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε σχετικά με τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.



    Ειδικότερα αναφερθήκαμε στις συνέπειες που προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποσπάσεις των συναδέλφων μας προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης μας, ορισμένες εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας.

Ακόμη αναφερθήκαμε στη μηδενική ενίσχυση κατά τις τακτικές μεταθέσεις σε μία ιδιαίτερη Διεύθυνση, με το μεταναστευτικό να είναι το μείζον πρόβλημα, γεγονός που θα έχει  αντίκτυπο και επιχειρησιακά καθώς συμπίπτει με την ταυτόχρονη αφυπηρέτηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας. Τονίσαμε επίσης στον κύριο Υπουργό για ακόμη μία φορά  την ανάγκη εύρεσης οριστικής λύσης στο θέμα τον αποσπασμένων με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» ώστε να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια που βιώνουν.

Παράλληλα του επισημάναμε την ανησυχία μας   για την καθυστέρηση έναρξης εργασιών του νέου κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης όπως επίσης τονίσαμε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν  στο Τ.Δ.Ε. ΚΗΠΩΝ με την ολοένα και αυξανόμενη  ταξιδιωτική κίνηση.

Ο κ. Υπουργός έχοντας την εμπειρία και κατανοώντας το δίκιο των αιτημάτων μας δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα μας γνωστοποιώντας μας ότι οι εργασίες για το νέο κτίριο θα ξεκινήσουν σύντομα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αμφότεροι επισημάναμε την αναγκαιότητα και χρησιμότητά της, δίνοντας την υπόσχεση για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία μας.         


                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                                                                                                  Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας



                                                                                           ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                ΠΕΖΙΚΙΔΗΣ Παναγιώτης