Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εκλογικό επίδομα 84 ευρώ μικτά στους αστυνομικούς για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012


Δημοσιευμένο στο : www.et.gr
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2012
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 24272/2012 από 13 Ιουνίου 2012, με τίτλο "Καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012"
Το Εκλογικό Επίδομα καθορίστηκε στα 84 € μικτά , καθώς υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.

Σύμφωνα με την παραπάνω Κ.Υ.Α. θα πάρουν εκλογικό :



α. Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και οι προς αυτούς αντίστοιχοι του Πυροσβεστικού Σώματος.
β. Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες καθώς και οι Δόκιμοι Αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί - Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
γ. Το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, [Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και το προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων], πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.
δ. Είκοσι δύο (22) πολιτικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση διακοσίων τριάντα (230,00) ευρώ και η δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 43-110 «Ελληνική Αστυνομία».
ε. Οι εν ενεργεία Συνοριακοί Φύλακες και οι Εκπαιδευόμενοι Συνοριακοί Φύλακες.
στ. Οι εν ενεργεία Ειδικοί Φρουροί και οι Εκπαιδευόμενοι Ειδικοί Φρουροί.
ζ. Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο, ήτοι από 19-05-2012 έως 17-06-2012 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκοι νοσηλείας’’ και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.
ε. Για όσους θα υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιοδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.