Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τη συνέχιση του σχεδίου ΞΕΝΙΟΥ ΖΕΥΣ




ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011
                                                                     
                                                       Αλεξανδρούπολη 02 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση μας από τον χρόνο έναρξης της επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» που ανακοινώθηκε και οργανώθηκε από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης μέσα από τις ανακοινώσεις που εξέδωσε, εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση με τον τρόπο οργάνωσης και εκτέλεσης του όλου εγχειρήματος αλλά ταυτόχρονα  για μια ακόμη φορά κατέθεσε τις πάγιες θέσεις της για το θέμα αφού θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον της Ελλάδος αλλά κυρίως αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή του.


Βεβαίως το πρόβλημα υπάρχει είναι εδώ και θα πρέπει μέχρι ενός σημείου να αντιμετωπισθεί. Επειδή όμως δεν αιθεροβατούμε και δεν περιμένουμε σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διέρχεται η Χώρα μας την οποιανδήποτε πρόσληψη προσωπικού όπως επικαλούνται κάποιοι ( η Τρόικα ζητά απολύσεις και όχι προσλήψεις) έχουμε συνεχώς κατατεθειμένη την διαχρονική μας πρότασή για μακροχρόνιες αποσπάσεις ή έκτακτες μεταθέσεις συναδέλφων που τόπος συμφερόντων τους είναι η περιοχή του Έβρου αφού πιστεύουμε ότι ως ένα βαθμό θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα  χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού αστυνομικών, καθώς και μετά την εμπειρία του διμήνου ο αριθμός που αποσπάστηκε αλλά και διατάχθηκε εκ νέου να αποσπαστεί  ήταν και είναι υπερβολικός.


Εμείς από την αρχή αυτού του εγχειρήματος καταγγείλαμε την αναλγησία της ηγεσίας με την οποία αντιμετώπισε τους 1880 συναδέλφους των οποίων την απόσπαση διέταξε για να ενισχυθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θράκης, τονίζοντας την αντίθεσή μας στην τακτική της διαίρεσης του προσωπικού που κατά το δοκούν από την πλευρά της η ηγεσία κατά καιρούς επιχειρεί, αφού η θέση μας είναι σταθερή εδώ και χρόνια, σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού για την αντιμετώπιση διάφορων γεγονότων (π.χ. αντιμετώπιση παράνομης μετανάστευσης, μέτρα σε αθλητικές συναντήσεις, κινητοποιήσεις, ΔΕΘ, κλπ) θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς τεχνητούς όπως βολεύει την ηγεσία και κάποιους καιροσκόπους διαχωρισμούς.

Αφού από την αρχή καταγγείλαμε την προχειρότητα με την οποία σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε αυτή η επιχείρηση επισημάναμε τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής , καιρικών συνθηκών αλλά και ενδεχόμενης ένοπλης εμπλοκής με οποιονδήποτε στον ποταμό Έβρο.

Από την πλευρά μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τόσο τους αποσπασμένους συναδέλφους  για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην περιοχή μας παρά την δίμηνη ταλαιπωρία τους σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη περίοδο όντας μακριά από τις οικογενειακές τους εστίες , όσο και στους συναδέλφους των υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης αλλά και των άλλων συναδέλφων της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης που αποσπάστηκαν σε αυτές επιχειρώντας στον ποταμό Έβρο, μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. 

Ακόμη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους των υπηρεσιών της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης που σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος για την κάλυψη των άλλων αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας (Τάξη,  Ασφάλεια, Τροχαία) όλο αυτό το χρονικό διάστημα .

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους του Επιτελείου της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης ανεξαρτήτως βαθμού για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν ώστε να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση (σίτιση, διαμονή, μεταφορά κλπ) προς όφελος των συναδέλφων.

Από την πλευρά μας καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και δυνατοτήτων μας ώστε να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους με την συνδρομή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ώστε να δίνονται όπου ήταν δυνατόν λύσεις στα προβλήματα που ανέκυπταν.

Έτσι θα συνεχίσουμε παρά την κάθετη αντίθεσή μας με τον τρόπο που οργανώθηκε και η επιχειρούμενη συνέχιση αυτού του εγχειρήματος με την απόσπαση όλων των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων αλλά και αυτών που θα αποσπαστούν είτε προέρχονται από τις ίδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις με τους προηγούμενους είτε και από νέες. Να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους χωρίς διαχωρισμούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος


    ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061



Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218