Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη του Προέδρου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης


Συνέντευξη του Προέδρου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά ρυθμίσεις στους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ






Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η αναδιάρθρωση της αναδιάρθρωσης

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 400/1/20κβ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αναδιάρθρωση της αναδιάρθρωσης
  Πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών η τροποποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. (Ν. 4249/2014).
  Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της εμμονής και επιπολαιότητας με την οποία έγινε ο χειρισμός του συγκεκριμένου ζητήματος από τους «ιθύνοντες», αφού κατέστη πλέον σαφές ότι η εφαρμογή του στην πράξη οδηγούσε στην πλήρη αποδιοργάνωση της Αστυνομίας.
  Δεν «πανηγυρίζουμε» με την εξέλιξη αυτή επειδή επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας, ορατές δια γυμνού οφθαλμού ακόμα και από τον απλό αστυνομικό, δυστυχώς όμως όχι ορατές από τις τότε Ηγεσίες, πλην όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν έγκαιρα είχαν εισακουσθεί οι θέσεις μας.
  Ευελπιστούμε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και θα «διορθώνουν τα αδιόρθωτα».
ypografes poasy-poaxia2

Στον αέρα το ΕΦΑΠΑΞ... Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις...

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17ε
Στον αέρα το ΕΦΑΠΑΞ...
Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις...
  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
  Μετά την απαξιωτική – προσβλητική αντιμετώπισή μας από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αναφορικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε., δεχόμαστε και νέο πλήγμα.
  Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (επισυνάπτονται – άρθρο 221).
  Με τις ρυθμίσεις αυτές ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσεται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής μετατροπής του σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης όπως έγινε με τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης άλλων εργαζομένων, σύμφωνα με το νόμο 4052/2012.
  Η ρύθμιση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους διότι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, καθώς το Ταμείο είναι βιώσιμο (σύμφωνα με τις αναλογιστικές του μελέτες) για τα επόμενα 40 χρόνια εφαρμόζοντας ήδη το νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης σύμφωνα με τον Ν.4254/7-4-2014, μας εντάσσει υποχρεωτικά σε ένα φορέα αμφίβολης βιωσιμότητας με μοναδική στόχευση την αρπαγή του αποθεματικού του ύψους διακοσίων πενήντα (250) εκατομμυρίων Ευρώ ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα ελλείμματα του ΕΤΕΑ που για το 2014 υπολογίζονται στα εκατόν εβδομήντα (170) εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες

omospondies logo
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ι
Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες
  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών, καθόσον η προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ...
dsc0001
  Ο κ. Υπουργός, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία, ακύρωσε τη συνάντηση χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν «λύσεων» και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων, προτίμησε να καλυφθεί πίσω από τον «αστυνομικό φραγμό» στην είσοδο του Υπουργείου του, μεταχειριζόμενος κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των 70.000 εν ενεργεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, αλλά και προσβάλλοντας τα Σώματα που υπηρετούν, αυτά καθ' αυτά. Προφανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί φυσιολογική εξέλιξη πλέον την εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών έξω από τα κατεβασμένα, μονίμως, ρολά της εισόδου των γραφείων του...

Δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ

omospondies logo
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την αξίωση των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ
  Μετά και τη σημερινή εξέλιξη της επ' αορίστω αναβολής της προγραμματισθείσας συνάντησης με τον Υπουργό των Οικονομικών, για τον καθορισμό του τρόπου και του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η απροθυμία της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και να ανταποκριθεί στην εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.
  Επειδή οι Ομοσπονδίες μας έχουν γίνει αποδέκτες πλήθους ερωτημάτων σχετικά με τους τρόπους κατοχύρωσης των αξιώσεών μας, σας ενημερώνουμε ότι κατά την άποψη των νομικών μας συμβούλων τόσο ο Ν. 4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν οι περικοπές, όσο και η ακυρωθείσα Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, εκδόθηκαν το Νοέμβριο του 2012, η δε καταβολή των μειωμένων αποδοχών μας και η παρακράτηση των αναδρομικών άρχισαν τον Ιανουάριο του 2013.
  Συνεπώς, δεν τίθεται επί του παρόντος ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων, ώστε να επιβάλλεται η άμεση κατάθεση αιτήσεως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή, για διακοπή της παραγραφής.
  Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συντονισμένες ενέργειες για επίλυση του ζητήματος και σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις περαιτέρω δυνατότητες συνδικαλιστικής αντίδρασης και δικαστικής διεκδίκησης.
ypografes omospondion6

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Απόσυρση τώρα της διάταξης του Υπουργείου Εργασίας που βάζει ταφόπλακα στα ταμεία μας

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17δ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          3) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
          4) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Το Υπουργείο Εργασίας, εντελώς αιφνιδιαστικά και απαράδεκτα, χωρίς καν να μας καλέσει σε διάλογο, πληροφορηθήκαμε ότι επαναφέρει προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, την καταστροφική διάταξη με την οποία επιχείρησε πέρυσι να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία.
  Ειδικότερα, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται:
  Α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας
  Β) η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ
  Γ) η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σεβαστείτε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

omospondies logo
Αθήνα 22 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 602/3/19β
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Φόρο τιμής στους τέσσερις συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν τη ζωή τους στις 22-7-1998 στην καταστροφική πυρκαγιά του Καρέα, απότισαν σήμερα το πρωί τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, καταθέτοντας στεφάνια στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και συνεισφοράς στον αγώνα μας για ουσιαστική θωράκιση όλων των ενστόλων, έναντι των διαρκώς αυξανόμενων επαγγελματικών κινδύνων και της υποβάθμισης της ζωής τους.
  Ακολούθησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία εκφράστηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η έντονη δυσαρέσκειά μας για την τακτική του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης αφενός να συνεχίζει την πολιτική των περικοπών των προϋπολογισμών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, αφετέρου δε να μην συμμορφώνεται ρητά και κατηγορηματικά στο διατακτικό των αποφάσεων – ορόσημο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τις πρόσθετες περικοπές του τρίτου μνημονίου.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αγωγή για το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά )



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη,15 Ιουλίου  2014

                                                                                                    Αριθ. Πρωτ.:500/7/1-α
Προς : ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ: Αγωγή για το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά )

Στη συνέχεια της 500/7/1 από 11-05-2014 ανακοίνωσης μας σχετικά με τη διεκδίκηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά ) για τα  έτη  2000  και  2001΄από τους συναδέλφους που προέρχονται από Συνοριακοί Φύλακες , σας ενημερώνουμε ότι :
Σήμερα 15 Ιουλίου  2014 εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής  η έφεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία και ήταν υπέρ μας , η απόφαση  δε ευελπιστούμε ότι θα ανακοινωθεί το αργότερο σε έξι μήνες από σήμερα.
Για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία σχετικά με την τύχη της παραπάνω αγωγής θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε το ίδιο  άμεσα όπως και τώρα.
                                                                    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6 9 4 9 8 8 6 0 6 1
Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8
 

Δάνεια από το ΤΕΑΠΑΣΑ για Αστυνομικούς και Πυροσβέστες



Δημοσιεύθηκε στο bloko.gr



Το ΤΕΑΠΑΣΑ ανοίγει το "πουγκί" του για δάνεια σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, Μέχρι ποιο ποσό και ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Μετά από περίοδο μακράς "ανομβρίας"το ΤΕΑΠΑΣΑ με χθεσινή ανακοίνωση καθιστά γνωστό πως μετά από απόφαση του υπουργού δημόσιας τάξης ανοίγουν επιτέλους διαθέσμους πόρους προκειμένου να διατεθούν στο χειμαζόμενο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας. Όπως διαβάζουμε στην σχετική εγκύκλιο "Τα
νέα χορηγούμενα ποσά δεν υπερβαίνουν τις 4.000,00 (τέσσερεις χιλιάδες) ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο όλων των δανείων ανέρχεται σε
ποσοστό 5,5% ( πέντε και πέντε
δέκατα επί τις εκατό) και η διάρκεια αποπληρωμής ορίζεται σε 36 (τριάντα έξη ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις)".
Δείτε την ανακοίνωση του Τ.Ε.Α.Π.ΑΣ.Α. με θέμα: «Χορήγηση Δανείων μετόχων Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.Α.Π. και του Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ. Τ.Ε.Α.Π.ΑΣ.Α.».
"Σας γνωρίζουμε ότι στις 10/07/2014 υπεγράφη η 12782-ζ’ Απόφαση κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αποδέσμευση κεφαλαίων για τη χορήγηση δανείων εκτάκτων αναγκών σε ασφαλισμένους των ακόλουθων Τομέων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.):

    Tομέας Πρόνοιας Αστυνομικών – Τ.Π.ΑΣ. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
    Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων τ. Αστυνομίας Πόλεων -  Τ.Π.Υ.Α.Π. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
    Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος – Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Στην ενότητά με τα Έντυπα - Δικαιολογητικά Δανείων μπορείτε να βρείτε όλα τα έντυπα - αιτήσεις που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης  χορήγησης δανείου. "

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Ταξίαρχος

Έντυπα για τη χορήγηση δανείων


(για Πληροφορίες – Οδηγίες δείτε την Εγκύκλιο Δανείων)

Τ.Π.ΑΣ. (ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ)
Τ.Π.Υ.Α.Π. (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ)
ΤΕΑΥΠΣ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ)

ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ (* Το παρόν έντυπο υποβάλλεται μετά την ενημέρωση έγκρισης του δανείου από το Ταμείο.)

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Νέα παρέμβαση για την Δημοτική Αστυνομία στους αρμόδιους Υπουργούς


poasy
Αθήνα 9 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/12/5α
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
              κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          6) Αστυνομικές Υπηρεσίες
  Κύριε Υπουργέ,
  Με μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη, παρά τις ρητώς και εγκαίρως εκπεφρασμένες αντιρρήσεις μας (υπ' αριθ. 800/12/5 από 04/07/2014 έγγραφό μας), είδαμε να υλοποιείται η εξαγγελθείσα «προσωρινή τοποθέτηση» πρώην δημοτικών αστυνομικών σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Επί του ζητήματος αυτού, ρητέα τα ακόλουθα:
  1) Η προσωρινή τοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών με την στολή της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας και το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. αντί αυτού της Δημοτικής Αστυνομίας, αποτελεί παραποίηση στολής και ευρίσκεται σε ευθεία παράβαση του κανονισμού στολής αστυνομικών, απόφαση 7012/6/103 από 5-7-2009 (ΦΕΚ Β 1426) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και του άρθρου 7 του Π.Δ. 538/89, σύμφωνα με το οποίο : «1. Οι αστυνομικοί φέρουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την προβλεπομένη από τις ισχύουσες διατάξεις στολή και με τον καθοριζόμενο από αυτές τρόπο. ...
  3. Οι αστυνομικοί μεριμνούν ώστε η εμφάνιση και παράστασή τους να είναι άψογη και σύμφωνη με τις διατάξεις της Υπηρεσίας.»
  2) Με την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔ/οικ. 559 – 2013//8.1.2013 (ΦΕΚ Β 7/2013) προβλέπεται ότι: «1. Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιτρέπεται η τοποθέτηση των υπαλλήλων που αναφέρονται στα άρθρα 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 και 2 της παρούσας απόφασης σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, κεντρική ή περιφερειακή, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κάθε βαθμού και ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα για την κάλυψη προσωρινών αναγκών.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη, 04 Ιουλίου 2014

                                                                                                       Αριθ. Πρωτ.:601/2/2 

Προς : ΜΜΕ

Κοιν: ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                    
                                                                                                                                          Σήμερα 4  Ιούλιου 2014 στην Αλεξανδρούπολη, το Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Αλεξανδρούπολης  πραγματοποίησε συνάντηση  με σκοπό την προώθηση προς επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην πρώην Α. Δ  Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλειο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε κλιμάκιο της φυσικής μας ηγεσίας.

Στον κ. Υπουργό έγινε πλήρης ενημέρωση για  όλα τα  προβλήματα με κυριότερα τα εξής :

1) Την ανάγκη κατασκευής  νέου κτηρίου για την  Α.Δ. Αλεξανδρούπολης  στο οικόπεδο που διαθέτει ήδη. Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, λόγω  της δημοσιοοικονομικής κατάστασης της Χώρας, την μεταστέγαση αυτής, αφού  το κτήριο που στεγάζεται είναι εντελώς  ακατάλληλο.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη του Προέδρου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης .

Για τον κίνδυνο υπερβολικής αύξησης της εισροής των παράνομων μεταναστών στη χώρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο Κώστας Χατζηαναγνώστου , πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης. 


Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Καθολική απαίτηση η συμμόρφωση της Κυβέρνησης

omospondies logo
Αθήνα, 1 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35θ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 01/07/2014 κατόπιν αιτήματός μας, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με μοναδικό θέμα την ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αναφορικά με τις πρόσθετες περικοπές που επιβλήθηκαν στις αποδοχές των ενστόλων.
  Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα υλοποιηθούν, ο δε χρόνος εφαρμογής θα είναι σύντομος και όπως διευκρίνισε, εντός του έτους 2014. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο αναζητά τρόπους εξεύρεσης των κονδυλίων κατά τα πρότυπα εφαρμογής των αντίστοιχων αποφάσεων για τους δικαστικούς. Δεσμεύτηκε δε ότι θα μας παρουσιάσει συγκεκριμένους τρόπους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επαναληφθεί η συνάντηση.
  Από την πλευρά μας, τονίσαμε στον κ. Υπουργό, ότι θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ την άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης, καθόσον οποιαδήποτε διαφορετική διαδικασία θα συνιστά εμπαιγμό και ύβρη προς το σύνολο των ενστόλων και τις οικογένειές τους.
ypografes omospondion5