Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
         Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: seayalexandroupolis@gmail.com

                                                                                                                                   Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2024

                              
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           

                            ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ - Μ.Μ.Ε.

                            ΘΕΜΑ: Συνάντηση με το Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο
                                    κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο   

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στην Κομοτηνή, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ.  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης και αντιπροσωπείες των Αστυνομικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Περιφέρειας Αν. Μακ. και Θράκης.

 


 

Στον κ. Γενικό  Επιθεωρητή, αφού τον συγχαρήκαμε    για την προαγωγή του και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στα νέα του  καθήκοντα,   θέσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας καθώς και τις υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης μας.

 

Κύριο θέμα κατά τη συνάντηση μας αποτέλεσε η ανάγκη για ορθολογική και αξιοκρατική  διαχείριση του προσωπικού στη Διεύθυνσή μας. Αναφερθήκαμε στις  αποσπάσεις που αποφάσισε το Αρχηγείο καθώς δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών  και την επιβάρυνση των συναδέλφων μας  καθώς και την άμεση ενίσχυση αυτών των υπηρεσιών με εσωτερικές μετακινήσεις έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνάδελφοι μας να παίρνουν ημερήσια ανάπαυση μετά από δέκα πέντε (15) ημέρες.

 

Αναφερθήκαμε στην ανάγκη να αποστέλλονται έγκαιρα οι διαταγές που αφορούν την αναχώρηση της διμοιρίας υποστήριξης και της Ο.Π.Κ.Ε προκειμένου να αναλάβουν  υπηρεσία και πάντα  με τις προβλεπόμενες ημέρες διανυκτέρευσης. 

 

Ζητήσαμε την ενίσχυση με προσωπικό,  κατά τους θερινούς μήνες, του Τ.Δ.Ε. Κήπων λόγω αυξημένης διέλευσης ατόμων και οχημάτων αλλά και του Α.Τ. Σαμοθράκης με ανακριτικούς υπαλλήλους και  ανώτερο αξιωματικό   λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής κίνησης .

 

Ακόμη αναλύσαμε την τρέχουσα κατάσταση ‘’ομηρίας’’ που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί που υπηρετούν με προσωρινή μετακίνηση στη Διεύθυνση μας τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια και υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης με την επιχείρηση  ‘’ΑΣΠΙΔΑ’’.  Τονίσαμε την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης για αυτούς τους συναδέλφους και δηλώσαμε την αντίθεση μας σε διαταγές που τους καλούσαν να επιστρέψουν πίσω άμεσα αδιαφορώντας για τα τεράστια οικογενειακά προβλήματα που δημιούργησαν με την απόφαση τους αυτή. 

 

Από την πλευρά του ο κ. Γενικός κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας αλλά και τις εύλογες ανησυχίες που του εκφράσαμε και μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας υλοποιώντας ό,τι είναι εφικτό. Αμφότεροι επισημάναμε το χρήσιμο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συμφωνήσαμε για την ανάγκη τακτικότερης επικοινωνίας μας στο μέλλον, προκειμένου η συνεργασία μας να παράγει εποικοδομητικό έργο.


                                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                     Ο Πρόεδρος                    Ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας


        ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                ΠΕΖΙΚΙΔΗΣ Παναγιώτης

6976171900                               6947907640



     
```