Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για το Εκλογικό Επίδομα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη, 25 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το Εκλογικό Επίδομα
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4051/2012 για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης και του Ν. 4046/2012 στις ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής στην παράγραφο 2 γίνεται αντικατάσταση του άρθρου 131 του Π. Δ. 96/2007 στο οποίο προβλέπεται η χορήγηση της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων, των αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, καθώς και στους Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, στους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των Εφορευτικών Επιτροπών που απασχολούνται στην διεξαγωγή οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην παράγραφο 2 του αντικαθιστάμενου άρθρου 131 του Π. Δ. 96/2007 καταργούνται οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 9 του άρθρου 20 του Ν. 2386/96 με τις οποίες χορηγείτο η εκλογική αποζημίωση στους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Οι συντάκτες του νόμου ή συνειδητά εξαίρεσαν τους αστυνομικούς θεωρώντας τους τον αδύναμο κρίκο της όλης ιστορίας αφού δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας ή έκριναν ότι διάγουμε μία ήρεμη από πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις εποχή που η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των εργαζομένων σε αυτήν στην εκλογική διαδικασία δεν είναι απαραίτητη.
Προφανώς την φρούρηση εκλογικών τμημάτων και εκλογικών κέντρων, την συνοδεία, μεταφορά και φύλαξη πριν και μετά τις εκλογές των εκλογικών σάκων, την λήψη μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επίδοση της αλληλογραφίας για τον διορισμό των μελών των εφορευτικών επιτροπών κλπ. θα τα κάνουν κάποιοι άλλοι πιθανόν υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης, υπάλληλοι αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών , δικαστικοί κλητήρες κλπ.
Ας σοβαρευτούμε.
Όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι παραπάνω αναφερόμενες αρμοδιότητες θα ανατεθούν ξανά στην Ελληνική Αστυνομία και στους εργαζόμενους σε αυτήν αστυνομικούς υπαλλήλους, με αναστολή αδειών, επιφυλακές, υπερεργασία του αστυνομικού προσωπικού που έχει χτυπήσει «πυρράκια» αφού καθημερινά διατίθεται σε υπηρεσία με χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες σε μέτρα είτε της αρμοδιότητάς του είτε όχι που αγγίζουν αν δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια της ψυχικής και σωματικής του αντοχής.
Και εδώ τίθενται κάποια βασικά ερωτήματα:
Με πιο ηθικό σθένος π. χ. οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας θα δώσουν εντολές στους αστυνομικούς για την επίδοση των προσκλήσεων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών όταν οι ίδιοι τους θα λάβουν εκλογική αποζημίωση;
Πως θα αισθάνονται οι υπάλληλοι των άλλων Υπουργείων, αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών όταν θα απαιτούν από τους αστυνομικούς να φέρουν σε πέρας τις προαναφερόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ενώ οι ίδιοι θα έχουν λάβει εκλογική αποζημίωση όποιο και αν είναι το ύψος αυτής ;
Πως θα αισθανθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι Γραμματείς τους όταν οι ίδιοι θα έχουν αποζημιωθεί για αυτή τους την εργασία ενώ οι αστυνομικοί αλλά και οι συμπολίτες μας μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα εργάζονται χωρίς αποζημίωση; Γιατί ειδικά για αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας δεν έχει ληφθεί ποτέ μέριμνα;
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες και ακραίες συνθήκες που βιώνει ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί πλέον να υπάρχουν πουθενά και σε κανένα επίπεδο εργαζομένων «πληβείοι και πατρίκιοι» , αλλιώς τα περί κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης είναι απλά λόγια του αέρα.
Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να αποζημιώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκλογική διαδικασία; Ας αποζημιωθούν π. χ. όλοι πέραν του 8ώρου για την υπερωριακή τους απασχόληση σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και αυτό να έχει εφαρμογή και στους αστυνομικούς αλλά και στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Βεβαίως εδώ θα πρέπει να τονισθεί και η παντελής έλλειψη αντίδρασης από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ.
Εμείς περιμένουμε από την Κυβέρνηση τους συναρμόδιους υπουργούς και από όλους όσους ψήφισαν στο Κοινοβούλιο αυτή την κατάφωρη σε βάρος μας αδικία να να αναλάβουν πρωτοβουλία και να επανορθώσουν έστω και στο «παρά πέντε», από δε τα πολιτικά κόμματα θεωρούμε αυτονόητη την στήριξή τους στο απ΄ όλες τις πλευρές δίκαιο αίτημά μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως στους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους έγκειται το τι θα πράξουν όταν θα φθάσουν στο «ταμείο των εκλογών για την εξόφληση».
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061
Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας