Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Θέλουν να κάνουν Αττική και την Επαρχία;

 Δημοσιευμένο στο : http://lamiafm1.gr

Έντονος προβληματισμός για την δημιουργία κέντρων κράτησης  παράνομων μεταναστών επικρατεί και στις τάξεις των συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση η Πανελλήνια Ομοσπονδία εκτάκτως ενώ ο  πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Μπράνης μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο του FM-1 χαρακτήρισε  βεβιασμένη την απόφαση για δημιουργία τέτοιων κέντρων.
«Πρέπει πρώτα να  γίνει μια διερευνητική  μελέτη σκοπιμότητας και μετά να ακολουθήσουν οι όποιες αποφάσεις» τόνισε ο κ. Μπράνης.
Συμφωνά με τον  ίδιο  οι παράνομοι μετανάστες είναι σχεδόν ένα εκατομμύριο ,δεν λύνεται το πρόβλημα με τη δημιουργία 30-40 τέτοιων κέντρων ,αντίθετα πρόσθεσε ,θα μεταφερθεί  το  πρόβλημα της Αττικής στην Περιφέρεια με ότι συνεπάγεται αυτό.

Επισήμανε επίσης ότι  ουσιαστικά θα αποδυναμωθεί ο ρόλος της Αστυνομίας από τον θεσμικό της ρόλο αφού κατά εκατοντάδες οι αστυνομικοί  θα αναλάβουν τέτοιες ευθύνες  και  όσον αφορά στις προσλήψεις ο κ. Μπράνης  διαβλέπει παράτυπες διαδικασίες σε βάρος των  νέων ελλήνων που αγωνίζονται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων να καταλύουν μια θέση στην Ελληνική Αστυνομία.