Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Για ποιους λόγους δεν μπήκε το εκλογικό επίδομα, Τί λέει το αρχηγείο, Θα υπάρξει νέο εκλογικό;

Δημοσιευμένο στο : http://www.bloko.gr


Στα γρανάζια, ή μάλλον στις συμπληγάδες της ανήκεστης γραφειοκρατικής διαδικασίας πιάστηκε κατά πως φαίνεται η διαδικασία ενσωμάτωσης του εκλογικού επιδόματος στη μισθοδοσία Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστάσεις μισθοδοσίας βγαίνουν στις 10 με 12 κάθε μήνα και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η επίμαχη απόφαση πήγε στις οικονομικές υπηρεσίες της Κατεχάκη στις 8 ή στις 9 του μήνα.

Έκτοτε, ξεκίνησε μια διελκυνστίδα γραφειοκρατικής μακρόσυρτης ακολουθίας, καθώς αρχικά θα έπρεπε να γίνει εγγραφή της πίστωσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη συνέχεια να μπουν οι κρατήσεις, αμέσως μετά να συγκεντρωθούν απ' όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας οι λίστες με τους αστυνομικούς που απασχολήθηκαν στην εκλογική διαδικασία ώστε να γίνει η επιλογή των δικαιούχων, από εκεί και πέρα να πάει προς έγκριση στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου και τέλος στην ενιαία αρχή πληρωμών για να μπουν τα χρήματα του φιλοδωρήματος μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αυτός, ή μάλλον η συγκεκριμένη πολυσχιδής τυπολατρική αλλά απαραίτητη διαδικασία θα έπρεπε να τρέξει με γοργούς ρυθμούς κάτι που ήταν πρακτικά αδύνατο, ώστε τα περίπου 103 ευρώ που αντιστοιχούν στον καθένα από τους δικαιούχους ν' αποδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.

Σε ερώτηση για το εάν στις επικείμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη, απάντηση δεν δόθηκε, παρά μόνο αόριστα ότι το ποσό των 60 ή 70 εκατομμυρίων που είχε προϋπολογιστεί από τον κ. Γιαννίτση για τις προηγούμενες εκλογές, έχει σχεδόν εξανεμιστεί, οπότε...