Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αποζημίωση εκτός έδρας για μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο έτους 2012




ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

 

Αλεξανδρούπολη,  11 Νοεμβρίου 2012

Αριθ. Πρωτ.:503/4/2-α
  ΠΡΟΣ:   
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΘΕΜΑ:  «Αποζημίωση εκτός έδρας για μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο έτους 2012».


-Σύμφωνα με το υπ΄ αριθ. 503/4/2 από 08 Οκτωβρίου 2012 έγγραφό μας, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που θα παρουσιαζόταν κατά την εφαρμογή  της υπ΄ αριθ. 72334/12/1250064 από 03-10-2012 διαταγής του ΑΕΑ/ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ΤΜ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΔΑΠΑΝΩΝ και η οποία αναφέρεται στις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού στο εσωτερικό για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012, αφού με την παραπάνω διαταγή οι συνάδελφοι οι οποίοι μετακινούνται δεν θα λαμβάνουν χρήματα από την πάγια προκαταβολή  για την αποζημίωσή τους. Άρα θα πρέπει αυτή την δύσκολη και μετά την τελευταία κατακρεούργηση των αποδοχών μας εποχή οι συνάδελφοι που για οποιονδήποτε λόγω μετακινούνται να καλύπτουν με δικά τους χρήματα  την μετακίνησή τους, την διατροφή τους και την διαμονή τους. Μάλιστα είχαμε καταθέσει και σχετικό ερώτημα – παράδειγμα το οποίο και παραθέτουμε και πάλι παρακάτω.
Επειδή μέχρι σήμερα και παρόλο που το θέμα είχε τεθεί στον εκπρόσωπο της Φυσικής ηγεσίας κατά το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο χωρίς βεβαίως να δοθεί από αυτόν σαφή απάντηση και καθώς πλησιάζει ή επέτειος του Πολυτεχνείου και όχι μόνον αυτή όπου θα μετακινηθούν αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει κατά την άποψή μας να γίνει άμεση παρέμβαση στη ηγεσία ώστε να δοθεί λύση στο θέμα για να μην επιβαρυνθούν και άλλο τα οικονομικά των συναδέλφων. Είναι αδιανόητο και πρωτάκουστο δημόσιοι λειτουργοί να πληρώνουν οι ίδιοι τις υπηρεσίες που προσφέρουν στου Έλληνες Πολίτες ενώ κάποιοι άλλοι λειτουργώντας εκβιαστικά και πραξικοπηματικά να κρατούν τα συντεχνιακά κεκτημένα τους με τις ευλογίες των Εθνοπατέρων.

Ως ένωση είμαστε αποφασισμένοι εφόσον δεν δοθεί λύση να  προσφύγουμε στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και σε περίπτωση που και εκεί βρούμε κλειστές πόρτες θα λειτουργήσουμε εάν χρειαστεί και ανορθόδοξα αφού έτσι και αλλιώς το δίκαιο είναι με το μέρος μας για να προστατεύσουμε τους συναδέλφους από αυτή την ιδιότυπη παράνομη και άδικη οικονομική αφαίμαξη που επιχειρεί εναντίον μας η Πολιτεία. Προτείνουμε μάλιστα τα ποσά αυτά να κρατηθούν και να δοθούν στους συναδέλφους από τις αποδοχές των κυρίων εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και φυσικά όταν θα εκκαθαρισθούν τα υπομνήματα να τους επιστραφούν τα χρήματα άτοκα βεβαίως όπως γίνεται και σε μας. Άλλωστε είναι μια ευκαιρία ειδικά για αυτούς που ψήφησαν το μνημόνιο Νο 3 να δείξουν ότι αντιλήφθηκαν το λάθος τους.    
Παρακάτω παραθέτουμε το παράδειγμα:
Π. χ.  μετακινείται Διμοιρία Υποστήριξης της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της Γ. Α. Δ. Θεσσαλονίκης για μέτρα τάξης κατά την επέτειο Πολυτεχνείου  και διατάσσεται να παραμείνει εκεί για 3 ημέρες. Το ποσό που θα χορηγηθεί σε κάθε μετακινούμενο αστυνομικό  θα δοθεί από την Πάγια προκαταβολή; και αν ναι σε αυτή την περίπτωση κατά πόσο ενεργεί νόμιμα και είναι καλυμμένος ο συνάδελφος διαχειριστής σύμφωνα με το πνεύμα της παραπάνω διαταγής και δεν θα θεωρηθεί υπόλογος σε ενδεχόμενο οικονομικό έλεγχο;  Αν χορηγήσει στους μετακινούμενους συναδέλφους το απαιτούμενο ποσό έναντι του μισθού  τους  θα πρέπει οι συνάδελφοι τον επόμενο μήνα να επιστρέψουν τα χρήματα; αν ναι τότε ανατρέπονται ακόμα μια φορά προς το χειρότερο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των συναδέλφων .  Αν πάλι σύμφωνα με την διαταγή ακολουθηθεί η διαδικασία ελέγχου ενταλματοποίησης και εξόφλησης των  υπομνημάτων μέσω της ΥΔΕ  (Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου)  με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό των συναδέλφων- η διαδικασία από την μέχρι τώρα εμπειρία είναι χρονοβόρα- είτε οι συνάδελφοι πάρουν χρήματα για τα έξοδα  μετακίνησης τους από την Πάγια προκαταβολή έναντι μισθού και τα επιστρέψουν άμεσα με την μισθοδοσία του επόμενου μήνα, είτε τα   καταβάλλουν οι  ίδιοι περιμένοντας  πότε θα γίνει η εκκαθάριση και να πιστωθούν τα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω της ΥΔΕ σε κάθε περίπτωση είναι χαμένοι .


                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061



Ο Γενικός Γραμματέας



ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ  Δημήτριος
6946120218