Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δεν θα μας αφανίσουν, θα τους πολεμήσουμε!

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr

 
-
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/19ε

Δεν θα μας αφανίσουν, θα τους πολεμήσουμε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η «επόμενη μέρα» της ψήφισης, με ισχνότατη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων, του «πακέτου» μέτρων που βιάζει όχι μόνο την υπηρεσιακή μας υπόσταση, αλλά και αυτήν ακόμα την αξιοπρέπειά μας, ως δημοκρατικά σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών, θέτει όλους μας προ των ιστορικών μας ευθυνών για αυτά που προηγήθηκαν, γι' αυτά που γίνονται σήμερα και κυρίως για αυτά που μέλλονται να γίνουν.

Εδώ και δυο ολόκληρους μήνες το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει τεθεί σε τροχιά έντονης συνδικαλιστικής δράσης με διάφορες μορφές αγώνα σε όλη την Ελλάδα, με πρωτόγνωρες στην ιστορία του κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, απαιτώντας από την Πολιτεία και ειδικότερα από την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, να μη συνεργήσουν στην εφαρμογή της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής των κυκλωμάτων της διεθνούς τοκογλυφίας και της υποδούλωσης του λαού μας.
Απαιτήσαμε επίσης από το οικονομικό επιτελείο να υπάρξει αξιολόγηση των κλάδων του δημοσίου και του ρόλου που ο καθένας επιτελεί ώστε να αντιμετωπίσουν τα Σώματα Ασφαλείας και τον ένστολο, ως βασικούς θεματοφύλακες της νομιμότητας, της ασφάλειας του τόπου και της προστασίας του πολίτη.

Μέχρι και την τελευταία ώρα επιχειρήσαμε να πείσουμε το οικονομικό επιτελείο και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αποδεχθούν συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις με αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μετριαστούν οι απώλειες. Δυστυχώς, αυτές δεν έγιναν αποδεκτές και όπως και με τις προηγούμενες περικοπές, τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις είναι γνωστές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας των Οργανισμών μας.

Η τρικομματική κυβέρνηση, ενεργώντας με το πιστόλι στον κρόταφο κατ' ομολογία των βουλευτών που τη στηρίζουν, επιστρατεύοντας την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη περί ειδικής μεταχείρισης των ενστόλων, κατάφερε μόλις με 153 ψήφους, να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής την οικονομική μας ισοπέδωση, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που ξεθεμελιώνουν κοινωνικό κράτος και εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας εν τέλει στο μαρασμό ολόκληρη την κοινωνία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την κρίσιμη τούτη ώρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λυγίσουμε, ούτε να μας καταλάβει η ηττοπάθεια, η εσωστρέφεια και η μοιρολατρία, όπως ενδεχομένως επιδιώξουν και επιθυμούν να επιτύχουν οι αυτόκλητοι σωτήρες μας, αλλά να συσπειρωθούμε ακόμα πιο μαζικά στον αγώνα μας, τόσο κεντρικά όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι Ομοσπονδίες μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο για να καταπέσουν και να ακυρωθούν οι ληστρικές διατάξεις που έρχονται καταφανώς σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας μας, που κάποιοι το θεωρούν κατώτερο των εντολών της τρόικας.

Κρατάμε και πάλι ψηλά τη σημαία, συνεχίζοντας το δρόμο του ανειρήνευτου αγώνα, μπροστάρηδες στη μάχη σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν θα μας αφανίσουν, θα τους πολεμήσουμε!