Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας με Υπουργό κ.Παπουτσή

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


07 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


-Την 6η Φεβρουαρίου 2012 κατά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή του Υφυπουργού κ. Μανώλη ΄Οθωνα καθώς και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την τελετή εγκαινίων του ηλεκτρονικού κέντρου παρακολούθησης των χερσαίων συνόρων στην περιοχή του Βορείου Έβρου αντιπροσωπείες των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Υπουργό στην Ορεστιάδα κατά την οποία τέθηκαν σε αυτόν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου αλλά και του αστυνομικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές.
Τέθηκε στον κ. Υπουργό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας αυτό της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο Ελληνικό έδαφος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην διαχείριση αυτών των ανθρώπων, όπως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την σπουδή της φυσικής ηγεσίας στην περίπτωση που υπάρχουν αποδράσεις να αποδώσει ευθύνες στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς θέτοντας αυτούς σε διαθεσιμότητα μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε την καταστρατήγηση των κανονισμών σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης των ανθρώπων αυτών αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι πριν μερικά χρόνια δεν διωκόταν ποινικά και δεν έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα όπως φόνο, ληστεία κλπ., και φυσικά προσπαθώντας να καλύψει τις δικές της ευθύνες. Επίσης του γνωστοποιήσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς με κάποια από τα μέλη των ΜΚΟ και των αστυνομικών με ανυπόστατες στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταγγελίες εναντίον των συναδέλφων μας, καθώς και τις σχέσεις των αστυνομικών της δύναμης του FRONTEX με τους έλληνες αστυνομικούς οι οποίες δεν βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο αφού οι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας όπως αποδεικνύεται από την καθημερινή τριβή με τους έλληνες συναδέλφους τους θεωρούν αυτούς ως υποδεέστερους και ελεγχόμενους από τους ίδιους έχοντας μια λανθάνουσα εντύπωση ότι αυτοί έχουν αποκλειστικά το προνόμιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προβαίνοντας πολλές φορές σε αναφορές κατά των ελλήνων συναδέλφων τους για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά των κρατουμένων οι οποίες όπως αποδεικνύονται στη συνέχεια είναι ανυπόστατες. Εμείς τονίσαμε στον κ. Υπουργό ότι όλη την «βρώμικη» δουλειά την κάνουν οι έλληνες Αστυνομικοί και ότι πλέον θεωρούμε τους ευρωπαίους συναδέλφους μας ως «τουρίστες» σε ότι δε αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίσαμε ότι ως λαός έχουμε αποδείξει διαχρονικά πόσο σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν δεχόμαστε συμβουλές για το θέμα αυτό από απογόνους αποικιοκρατών.
Ακόμη ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής μας σε ότι αφορά την γενική αστυνόμευση (τάξη – ασφάλεια – τροχαία), τονίσαμε το γεγονός ότι με την ένταξη της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στη ΕΕ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα σε συνάρτηση με την οικονο0μική κρίση στη Χώρα μας.
Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τα; προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα διαβατηριακού ελέγχου και κυρίως αυτό των Κήπων ιδίως τους θερινούς μήνες και την κάκιστη εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό εξ΄ αιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και τεχνικών μέσων.
Επίσης ενημερώθηκε ο Υπουργός για τις άθλιες κτιριακές υποδομές στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του Έβρου καθώς και την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
Ενημερώθηκε ακόμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, την δημιουργία πλωτών μέσων στον ποταμό Έβρο, αλλά και για την μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών στο αστυνομικό προσωπικό. Ενημερώθηκε επίσης ο κ. Υπουργός για την έλλειψη ειδικής συσκευής (παλμογράφου) που έχει ανάγκη το Α. Τ. Κήπων για τον εντοπισμό παρανόμως εισερχομένων στην Χώρα ατόμων σε κρύπτες οχημάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το υπόμνημα που του δόθηκε καθώς και τα αιτήματά μας που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση, μας δήλωσε δε ότι θα διατεθούν τρία (3) οχήματα τύπου ΒΑΝ με θερμικές κάμερες, δύο (2) οχήματα τύπου ΒΑΝ με ηλεκτρονικό σύστημα XR, είκοσι επτά (27) οχήματα ΤΖΙΠ, μικρά οχήματα τύπου ΒΑΝ για καθώς και τρία λεωφορεία για την μεταφορά κρατουμένων από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Τέλος από την πλευρά μας ευχαριστήσαμε τον κ. Υπουργό για την υλοποίηση της πρότασής μας που είχε κατατεθεί από την πρώην Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομιών Υπαλλήλων Έβρου από την οποία προερχόμαστε πλέον εμείς εδώ και ενάμιση χρόνο, για την ενίσχυση των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων του Έβρου με μακροχρόνιες αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού για ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης που η καταγωγή του ή ο τόπος συμφερόντων του είναι η περιοχή του Έβρου και μάλιστα με τροποποίηση του Π. Δ. 100/2003 ώστε να μην υπάρχει απώλεια των μορίων για απόσπαση πέραν του εξαμήνου στον τόπο συμφερόντων τους, καθώς και αποσπάσεις αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ. ΑΣ. για δημιουργία τέτοιας ομάδας και στην Ορεστιάδα


Για το Διοικητικά Συμβούλια
ΣΕΑΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΕΑΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κων/νος ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΜΗΤΗΣ Ευάγγελος ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος