Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τις αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού για ενίσχυση Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

                     

Αλεξανδρούπολη, 31 Ιουλίου  2012

Αριθ. Πρωτ.:301/1/-α
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Για τις αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού για ενίσχυση Αστυνομικών   Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται

         Πριν προλάβουμε να εκδώσουμε το κατεπείγον έγγραφό μας προς την     Π. Ο. ΑΣ. Υ. με το οποίο ζητούσαμε παράταση στην προθεσμία για όσους συναδέλφους ζητούσαν να μετακινηθούν αδαπάνως για το Δημόσιο για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης  και των όποιων η καταγωγή ή ο τόπος συμφερόντων είναι από τον Έβρο, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα ήταν αποσπασμένοι ,  αλλά και διευκρινήσεις για το που βρίσκεται η πρότασή μας σχετικά με την μη απώλεια μορίων για όσο χρονικό διάστημα αυτοί θα είναι αποσπασμένοι στον τόπο συμφερόντων τους αφού  αυτό είναι το ζητούμενο και το ουσιώδες για να υποβάλλουν την δήλωσή τους,  ξαφνικά ω του θαύματος είδαμε να εκδίδεται  άλλη διαταγή με την οποία διατάσσονται 1881  αστυνομικοί  από 21 Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας για χρονικό διάστημα 2 μηνών με έναρξη την 2 Αυγούστου 2012 να μετακινηθούν στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θράκης για την ενίσχυσή τους.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η διοίκηση αλλά και την ψυχική απόσταση που χωρίζει την φυσική ηγεσία από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, αφού ούτε καν μπήκε στον κόπο να σκεφτεί το τι περισσότερα προβλήματα δημιουργεί από αυτά που υποτίθεται με την συγκεκριμένη διαταγή προσπαθεί ναν λύσει αφού πέρα από την διάλυση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων από τις οποίες προέρχονται οι συνάδελφοι, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ο παράγοντας άνθρωπος αστυνομικός αφού μεσούσης της  θερινής περιόδου και με τους περισσοτέρους συναδέλφους να κάνουν χρήση της προγραμματισμένης κανονικής τους άδειας αλλά και άλλους που θα έκαναν το επόμενο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού. Ανατρέπονται οικογενειακοί και οικονομικοί προγραμματισμοί  ειδικά αυτή την εποχή με ότι αυτό σημαίνει  αφού κινδυνεύουν να διαλυθούν  οικογένειες και φυσικά θα είναι ουτοπία να περιμένει κάποιος από την ηγεσία αυτοί οι συνάδελφοι να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους (κάτι που θα κάναμε όλοι αν βρισκόμασταν στην ίδια θέση).

Επίσης σε ότι αφορά την οργάνωση και διαχείριση αυτών των ανθρώπων στο θέμα της διαμονής τους της σίτισής τους αλλά και της μεταφοράς από και προς τις υπηρεσίες που θα εργάζονται αλλά και της  εκτέλεσης της υπηρεσίας τους ,πιστεύουμε παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων των Αστυνομικών Διευθύνσεων που θα τους υποδεχτούν  θα δημιουργηθούν μεγάλα και ίσως ανυπέρβλητα προβλήματα  αφού δεν έχουν την εμπειρία διαχείρισης τόσου μεγάλου αριθμού αστυνομικών (π. χ. η παρούσα δύναμη της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης είναι περίπου 530 αστυνομικοί ενώ η ενισχυτική ανέρχεται σε 783).
Η θέση της ένωσης μας είναι ξεκάθαρη. Συντασσόμαστε με τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλά και των άλλων πρωτοβαθμίων ενώσεων που τα μέλη τους μετακινούνται ώστε να ανακληθεί αυτή η διαταγή αφού είναι γνωστό ότι το, πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν λύνεται με πλήθος αστυνομιών δυνάμεων στην περιοχή αλλά με άλλες πολιτικές και πράξεις τόσο της Χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
Εμείς επαναφέρουμε και πάλι την προαναφερόμενη πρότασή μας στην αρχή της ανακοίνωσης και ζητούμε από την ηγεσία να την κάνει πράξη. Επειδή όμως είμαστε σίγουροι για μια ακόμη φορά ότι θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς της φυσικής ηγεσίας αφού η μόνιμη επωδός της εδώ και 2 χρόνια που έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση είναι ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί  αστυνομικό προσωπικό από το λεκανοπέδιο αφού τα περισσότερα προβλήματα σε θέματα ασφάλειας εντοπίζονται  εκεί, διαχωρίζοντας στην ουσία τους πολίτες της Χώρας σε πληβείους και πατρικίους, φρονούμε ότι το θέμα θα πρέπει να τεθεί μετ επιτάσεως από διάφορους παράγοντες στην Πολιτική ηγεσία αφού το θέμα της παράνομης μετανάστευσης κατά την άποψή μας είναι του ίδιου μεγέθους πλέον με τα προβλήματα του λεκανοπεδίου.
Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες και ενέργειες ώστε κάποια στιγμή να γίνει πράξη, το ίδιο αναμένουμε και από τους άλλους φορείς, ιδίως τους τοπικούς, ώστε και με την δική τους πίεση να τα καταφέρουμε.

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                                     Ο Πρόεδρος


                                              ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
                                          6949886061

                                                       O Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218