Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο Δένδιας, οι συμβουλάτορες και οι μεταθέσεις, Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών της ΠΟΣΥΦΥ με την ηγεσία της Αστυνομίας και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις και με τον κ. Δένδια, ώσςτε να συζητηθεί η δυνατότητα και η πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο οξύτατο πρόβλημα που δημιούργησε το μεταμεσονύχτιο διάταγμα της Κυριακής για μετάθεση 1.881 συνοριακών αστυνομικών στον Έβρο προκειμένου ν' αποτελέσουν ανάχωμα στα κύματα της
παράνομης εισόδου μεταναστών.
Πολύ φοβόμαστε ότι ο κ. Δένδιας και το είπαμε από τις πρώτες επιλογές που έγιναν, πλαισιώνεται από κακούς συμβουλάτορες. Κι έτσι, αγνές και φαινομενικά σωστές αποφάσεις για τη διαχείριση καυτών και πολύ σοβαρών ζητημάτων, ξεσηκώνουν θύελλες διαμαρτυριών και όπως εύκολα καταδεικνύεται, στερούνται επικοιδομήματος.
Γιατί ποιος μπορεί να ψέξει τον πρόεδρο της Ένωσης αστυνομικών Αλεξανδρούπολης όταν διατυπώνει το ερώτημα, που θα φιλοξενηθούν και πως θα υποστηριχτούν διοικητικά όλο αυτό το εκστρτατευτικό Σώμα; Για να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί και συνδικαλιστές που ζητούσαν ενίσχυση και μέτρα πρώτοι να ρίχνουν το λίθο του αναθέματος στην απόφαση αυτή, κάτι παραπάνω θα ξέρουν από τους φωστήρες της Κατεχάκη, ενδεχομένως και από κάποιους ακρίτες αξιωματικούς που θέλησαν να "ξεπουλήσουν" εκδουλεύσεις, προσφέροντας στο πιάτο αλυσιτελείς, αλλά μεγάλης πρόσκαιρης απήχησης λύσεις.

Γιατί ποιος μπορεί να πει ότι οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις από σωματεία όλης της ηπειρωτικής χώρας που κορυφώνονται προέρχονται από "τρελούς" κι επιλήσμονες του καθήκοντος; Και σίγουρα, οι αντιδράσεις υποκινούνται από δύο κριτήρια. Την συντεχνιακή αλληλεγγύη στο δράμα οικογενειών αστυνομικών που ξαφνικά γίνονται μετανάστες και την προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσης ήδη απίσχναντων υπηρεσιών με απότοκο αποτέλεσμα την παράδοση άνευ όρων κι αντίστασης στην φαγέδαινα της εγκληματικότητας των τοπικών κοινωνιών. Πέρα όμως από αυτή την πλευρά της ανάλυσης, μήπως έχουν δίκαιο και ξεσηκώνονται αγεληδόν;
Ο κ. υπουργός, από τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνει πως πρόκειται για πολιτικό καλών προθέσεων, αλλά ευκολόπιστο. Ευκολόπιστις στις Σειρήνες του εθελοντισμού τις φωνές των οποίων απομάκρυναν όλοι οι προκάτοχοι του αφού πρώτα συμβουλεύτηκαν τους καθ' ύλην αρμόδιους. Τους εντεταλμένους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.
Το ίδιο έκανε και με τον τιμοκατάλογο στις παροχές υπηρεσιών της Πυροσβεστικής ώστε με οξύμωρη λογιστική αντίληψη ν' απομειώσει το ακριβό όπως του είπαν κόστος ανά ώρα επέμβασης, το ίδιο έκανε με τη συνδρομή μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ακύρωνοντας προσπάθειες χρόνων και με μηδενικό αποτέλεσμα, το ίδιο ακριβώς και μάλιστα ασμένως και μέσα σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα κάνει με τις μεταθέσεις  στον Έβρο. Εισήγηση, απόφαση, μπροστά στην σπουδή κάτι να δείξουμε ότι κάνουμε. Δεν ανακαλύπτεται όμως έτσι η πυρίτιδα. Δίχως πειράματα, δίχως συζήτηση και συνετή διαχείριση του ανά σταδίου έρευνας αποτελέσματος.
Θυμίζουμε, ότι ο δρόμος προς την κόλαση, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
.

 Δημοσιευμένο στο : www.bloko.gr