Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Δήμου Κομοτηνής: Καταδικάζει και καταγγέλει την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τη ΕΔΕ

Δημοσιευμένο στο :www.policenet.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε νομίμως την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, με αφορμή την απόφαση για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αποφασίστηκε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ σε βάρος συνδικαλιστών Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τα γεγονότα της 4ης Αυγούστου 2012, έξω από τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
-Την απόφαση να διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών που σύσσωμοι με τις αρχές του τόπου, προσπάθησαν με νόμιμο τρόπο και ειρηνικά, να αποτρέψουν τη μετατροπή ενός Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως συνέβη ξαφνικά σε μία νύχτα.

-Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης εκπροσώπων που έπραξαν το νόμιμο καθήκον τους, να προστατεύσουν την ομαλή λειτουργία της Σχολής, την εργασιακή ασφάλεια των μελών τους από κινδύνους που δημιούργησε η απόφαση για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων στις εγκαταστάσεις, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τα αποτελέσματα της γνωστής εξέγερσης, τους τραυματισμούς των αστυνομικών υπαλλήλων και την καταστροφή μεγάλου τμήματος των εγκαταστάσεων.
-Την αποσιώπηση των ευθυνών, αυτών που έδωσαν την εντολή στις μεταφερθείσες δυνάμεις των ΕΚΑΜ, για τη βίαιη απώθηση κατά των συγκεντρωμένων που διαδήλωναν ειρηνικά, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιαννακίδη και τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη, που υπέστησαν κι αυτοί τις συνέπειες των δύο παρόντων ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

-Να καταγγείλει την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια της ΕΔΕ χωρίς κανένα λόγο και αιτία που μόνο σκοπό έχει την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και την απόκρυψη των πραγματικών αιτίων των επεισοδίων.
-Να ζητήσει την άμεση διακοπή της ΕΔΕ που παραπέμπει τη λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε άλλες εποχές.
-Να εκφράσει την πλήρη συμπαράστασή του στους διωκόμενους συνδικαλιστές.
-Να διατρανώσει για μία ακόμη φορά, το δίκαιο αίτημα για απομάκρυνση του παράνομου Κέντρου Κράτησης των παρανόμων μεταναστών και τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, στους χώρους και με τον τρόπο που λειτουργούσε πριν το καλοκαίρι.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ                        
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ                                                       ΣΟΦΙΑ ΜΕΝΕΣΕΛΙΔΟΥ