Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου στα ΜΜΜ του οργανισμoύ αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης




ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

Αλεξανδρούπολη , 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου στα ΜΜΜ του οργανισμoύ  αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης
ΠΡΟΣ: 1. Π. Ο. ΑΣ. Υ
           2. Μέλη μας
          3. Αποσπασμένους Συναδέλφους στην Α. Δ. Αλεξανδρούπολης
         4. Α. Δ. Αλεξανδρούπολης
 
Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε ως προς την πληρωμή εισιτηρίου για τις μετακινήσεις των αστυνομικών που έχουν αποσπασθεί στην περιοχή μας για ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης προς αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Η ΄Ενωσής μας όπως πάντα χωρίς στρογγυλοποιήσεις και στρουθοκαμηλισμούς προσπαθεί πάντα εκ του θεσμικού της ρόλου και όπου αυτό είναι εφικτό να συνδράμει για την επίλυση προβλημάτων τόσο του αστυνομικού προσωπικού αλλά και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την τοπική και όχι μόνον κοινωνία.

Επί του συγκεκριμένου θέματος . Η Ένωσή μας δέχθηκε παράπονα  συναδέλφων ότι κατά τις μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης τους ζητείται να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με διατάξεις Π. Δ. και νόμων οι αστυνομικοί δικαιούνται να μετακινούνται χωρίς την καταβολή αντιτίμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Για τον σκοπό αυτό κάθε έτος καθορίζεται το ύψος της πίστωσης για την πληρωμή της δαπάνης για την ελεύθερη κυκλοφορία του Αστυνομικού, Λιμενικού και Πυροσβεστικού προσωπικού κατά τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας και το οποίο αποδίδεται στους Οργανισμούς Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών.
Άρα όποιος αστυνομικός, λιμενικός, πυροσβέστης μετακινείται εκτός υπηρεσίας με τα ΜΜΜ οφείλει να καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η Ένωσή μας γνωρίζοντας πολύ καλά τα μεγάλα και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας που έχουν μετακινηθεί από τις οικογενειακές τους εστίες αφήνοντος πίσω τις οικογένειές τους με πλήθος άλλων προβλημάτων ερχόμενοι εδώ να προσφέρουν στο μέγιστο πρόβλημα για την Χώρα μας της παράνομης μετανάστευσης, χωρίς την αντίστοιχη ανταπόδοση στο ελάχιστο από πλευράς Πολιτείας και Υπηρεσίας , ήλθε σε επαφή με τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών Αλεξανδρούπολης και συζήτησε το θέμα μαζί τους προτείνοντας μάλιστα να καταβάλλουν όσοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν τα αστικά (αρκετοί από αυτούς έχουν στην διάθεσή τους τα ΙΧΕ αυτοκίνητά τους) το 50% της τιμής του  εισιτηρίου. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και μας συστήθηκε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους αν επιθυμούν να προμηθευτούν μηνιαία κάρτα πολλαπλών διαδρομών αξίας 35€.

Κατόπιν τούτου η Ένωσή μας θεωρεί αυτονόητο από τους συναδέλφους αποσπασμένους και μη να τηρούν ως είναι υποχρεωμένοι από τους κανονισμούς του Σώματος πρώτα και κύρια οι ίδιοι σε όλες τις εκφάνσεις του υπηρεσιακού και ιδιωτικού τους βίου την εφαρμογή του νόμου και εν προκειμένω να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου όταν μετακινούνται και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με τα οχήματα των ΜΜΜ , εφαρμογή όμως όπως επίσης είναι αυτονόητο του νόμου είναι υποχρεωμένοι να πράττουν απαρέγκλιτα προς όλους τους πολίτες,  χωρίς διακρίσεις αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Βεβαίως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο εισρέουν  χρήματα στα ταμεία των Οργανισμών των ΜΜΜ για τις μετακινήσεις αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών όταν εκτελούν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που μετακινούνται με τα οχήματα του Οργανισμού Αστικών Αλεξανδρούπολης ήταν και είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μήπως λοιπόν το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της χρηματοδότησης θέτοντας και επιπλέον προαπαιτούμενα για τις κατανομές των ποσών;

Και τέλος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη απόψεις όπως ότι οι τοπικές επιχειρήσεις ΜΜΜ «μπαίνουν μέσα» από την έλευση στην περιοχή των συναδέλφων μας και την όποια χρήση από αυτούς των ΜΜΜ της περιοχής μας. Μήπως κάποιες επιχειρήσεις είδαν την έλευση εδώ των αστυνομικών για το συγκεκριμένο σκοπό ευκαιρία για μείωση των ζημιών τους ή αύξηση των κερδών τους; 

                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


    ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061



Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218