Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η


   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ             ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ     ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
      ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ                              ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 


                                                                                      08 Δεκεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Συνάδελφοι

      Από σήμερα 08-12-2011 η Συνδικαλιστική ΄Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου περνάει στην ιστορία.
      Ιδρύθηκε από τους τότε πρωτοπόρους συναδέλφους  στις 28 Νοεμβρίου 1989 και μετά από δράση και λειτουργία 22 χρόνων μέσα στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π. Ο. ΑΣ. Υ.) πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες και στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία και οι οποίες ανέτρεψαν  όλη την μέχρι τότε παγιωμένη κατάσταση που υπήρχε σε αυτήν. Kαταπίεση  των χαμηλόβαθμων αστυνομικών  από την ηγεσία , ανύπαρκτα ατομικά, εργασιακά   και οικονομικά δικαιώματα κυρίως όμως την απομόνωση τους από την κοινωνία κομμάτι της οποίας  είναι και οι ίδιοι.
     Οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συναδέλφους είτε βρίσκονται στην ενέργεια είτε έχουν αποχωρήσει από το σώμα που ως μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία, απλά μέλη  αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές αυτής της πρωτοπόρου ένωσης για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς σήμερα δικαιώματα που πριν 20 χρόνια ήταν άγνωστες λέξεις  και τα οποία σήμερα κινδυνεύουμε όσο ποτέ άλλοτε να τα χάσουμε αν μένουμε άπρακτοι και χωρίς συμμετοχή στους αγώνες.

     Σύμφωνα με το ν. 3938/2011 «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών αυθαιρεσίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» υπήρξε και τροποποίηση του                ν. 2265/1994 ο οποίος νομιμοποιούσε τον συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα για τους εργαζόμενους στην  Ελληνική Αστυνομία.
Στο άρθρο 18 του ν. 3938/2011 προβλέπονται ρυθμίσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων με τις οποίες γίνονται πράξη αιτήματα μας που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια, όπως η λειτουργία πρωτοβάθμιων ενέσεων ανά Αστυνομική Διεύθυνση και όχι ανά νομό που ίσχυε μέχρι σήμερα καθώς εκ των πραγμάτων θα υπάρξει καλύτερη λειτουργία της κάθε πρωτοβάθμιας ΄Ενωσης, εκλογή οργάνων με την απλή αναλογική όπως ισχύει για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  στη Χώρα,  δηλαδή με συνδυασμούς και  όχι με ενιαίο ψηφοδέλτιο καθώς και άλλες ήσσονος σημασίας ρυθμίσεις.
     Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου η μέχρι και χθες  υφιστάμενη ΄Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου θα έπρεπε να σταματήσει την λειτουργία της και να ιδρυθούν δύο νέα σωματεία που θα λειτουργούν με νέα καταστατικά προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 31η  Μαρτίου 2011 και έδινε περιθώριο 6 μηνών για την προσαρμογή των καταστατικών των  υφιστάμενων ενώσεων, αλλά και αυτών που υποχρεωτικά έπρεπε να ιδρυθούν (Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Έβρος, Δωδεκάνησα) . Έτσι λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης  με την ευκαιρία της πραγματοποίησης των δύο Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν την 1 Ιουνίου 2011 σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη για ενημέρωση των μελών από συνάδελφο της Διεύθυνσης Οικονομικού του Αρχηγείου για τον ασφαλιστικό νόμο, ενημέρωσε τα μέλη και για τις τροποποιήσεις του συνδικαλιστικού νόμου και αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σώμα των δύο Γενικών Συνελεύσεων η εναρμόνιση στις υποχρεωτικές διατάξεις του νέου νόμου με την κατάθεση αιτήσεων ίδρυσης δύο νέων ενώσεων από αστυνομικούς υπαλλήλους της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης και Α. Δ. Ορεστιάδας μέλη της  ΣΕΑΥΝΕ για τον σχηματισμό προσωρινών Διοικητικών Συμβουλίων στα Πρωτοδικεία Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με τις επωνυμίες «Συνδικαλιστική ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης» και «Συνδικαλιστική ΄Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας». Επίσης οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα  ότι η λειτουργία των δύο νέων ενώσεων θα αρχίσει μετά την  έγκριση και των δύο αιτήσεων  από τα Πρωτοδικεία και με ταυτόχρονη κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων              (Π. Ο. ΣΑ. Υ.). Μέχρι τότε η εκπροσώπηση των μελών θα γίνεται από την ΣΕΑΥΝ  ΄Εβρου. Ακόμη λήφθηκε ομόφωνη απόφαση τα μέλη της πρώην ένωσης να αποκτούν αυτόματα την ιδιότητα μέλους της νέας ΄Ενωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ανήκουν. Σε ότι αφορά το ποσό πουν υπάρχει στο ταμείο της παλιάς ένωσης αφού  γίνει ο έλεγχος από την ελεγκτική επιτροπή  η οποία  θα συντάξει πρακτικό και από ένα αντίγραφο θα δοθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των νέων ενώσεων, το ποσό  δε που θα υπάρχει στο ταμείο θα κατανεμηθεί ανάλογα με τα μέλη που θα έχει η κάθε μία από τις δύο νέες  ενώσεις.
     Τέλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ορισθούν από τα προσωρινά Διοικητικά Συμβούλια Γενικές Συνελεύσεις για την εκλογή εφορευτικών επιτροπών και ορισμό ημερομηνιών για την εκλογή νέων οργάνων όπως ορίζει ο νόμος.

Οι δύο νέες ενώσεις είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αγωνίζονται με την ίδια πίστη και δύναμη για την ξεχωριστά αλλά και από κοινού εκπροσώπηση των μελών τους και την προάσπιση των συμφερόντων τους.


Για το Διοικητικά Συμβούλια

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΕΑΥΑ                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΣΕΑΥΟ
 

       ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ   Κων/νος                                 ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ  Παντελής