Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση με αφορμή δημοσίευμα του Έθνους για ενδεχόμενη νέα αλλαγή στο ασφαλιστικό Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr


Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.:601/2/40
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ότι επίκειται νέα αλλαγή του ασφαλιστικού που θα αυξάνει τα όρια παραμονής στα 40 έτη για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, που προκάλεσε εύλογη ανησυχία στους συναδέλφους μας, από τις Ομοσπονδίες μας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  Το δημοσίευμα αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με το οποίο ζητούνται προτάσεις για τη μελλοντική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου περί κρίσεων και προαγωγών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε καμία δε περίπτωση δεν έχει σχέση με νέο ασφαλιστικό για τους ένστολους, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης. Άλλωστε μόλις πριν από ένα έτος ψηφίστηκε ο ασφαλιστικός νόμος για το ένστολο προσωπικό.
  Εκείνο που προέχει και δεν πρέπει να λησμονούμε, είναι το νέο μισθολόγιο. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε, εκεί στρέφουμε την προσοχή μας, χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε από κανέναν.
  Οι Ομοσπονδίες έχουν εξάλλου ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και όπως πάντοτε θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα, προκειμένου να μην ενεργεί κανείς υπό το κράτος πανικού και ανεύθυνων φημολογιών, που όπως αποδείχθηκε, κόστισε σε όσους παρασύρθηκαν από αυτές.
ypografes_poasy-poaxia