Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)

Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011
Αλεξανδρούπολη, 23 Δεκεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ
ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Σχετ: Η από 12-12-2011 ανακοίνωσή μας
Συνάδελφοι
Σε συνέχεια της παραπάνω ανακοίνωσης μας σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Για την μη παραγραφή των οδοιπορικών εξόδων παρελθόντων ετών και επειδή σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται απόφαση για την διεκδίκηση από το Δημόσιο σε ότι αφορά οικονομικές απαιτήσεις σε βάθος μόνον διετίας δηλαδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλεται αίτηση στην υπηρεσία σας μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2011 ώστε να υπάρξει διακοπή της παραγραφής. Η αίτηση θα υποβάλλεται ως έχει σταλεί από την Ομοσπονδία δηλαδή προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας /Κλάδο Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής /Δ-νση Οικονομικών – Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 υπάρχει στην εφαρμογή του POL στα υπομνήματα εσωτερικού στην κατηγορία «Λοιπές επιλογές» η ένδειξη «στατιστικά στοιχεία» μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα από την υπηρεσία δίνοντας στην εφαρμογή τον αριθμό μητρώου του αστυνομικού να εκτυπώνεται βεβαίωση από την οποία προκύπτει το ακαθάριστο ποσό που οφείλεται στον καθένα μέχρι και σήμερα από οδοιπορικά κλπ. έξοδα.
-Παρακαλούνται οι συνάδελφοι γραμματείς των υπηρεσιών καθώς και όποιοι άλλοι συνάδελφοι εμπλέκονται στην διαδικασία αυτή σεβόμενοι τον φόρτο εργασίας τους σε πρώτη φάση να πρωτοκολλήσουν τις αιτήσεις των συναδέλφων ώστε να διακόπτεται η παραγραφή του δικαιώματος απαίτησης από το Δημόσιο και σε εύλογο χρονικό διάστημα να χορηγήσουν στους συναδέλφους τις βεβαιώσεις.
Επίσης παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να ενημερώσουν και τους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το έτος 2008 έως και σήμερα για να καταθέσουν και αυτοί αίτηση, καθώς το σύστημα εμφανίζει και αυτών τα οφειλόμενα ποσά. Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι να απευθύνονται στις υπηρεσίες τις οποίες υπηρετούσαν το επίμαχο χρονικό διάστημα.
-Για τους συναδέλφους που ανήκουν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης αν δεν τους έχουν εξοφλήθη για προ του έτους 2008 χρονικό διάστημα (2006-2007) υπομνήματα καλό θα είναι να θέσουν στην αίτηση και αυτά τα δύο έτη.
Σε ότι αφορά τα υπομνήματα της Ο. Π. Κ. Ε. οι αιτήσεις θα υποβληθούν για το χρονικό διάστημα που ήταν ή είναι σε αυτήν στο Γραφείο Προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για δε τους συναδέλφους της Ο. Ε. Π . Τ. Α στο Τίμημα Τροχαίας.
-Σας επισυνάπτουμε έντυπο της αίτησης για την διευκόλυνση σας
-Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε τους συναδέλφους των Γραμματειών να δώσουν προτεραιότητα στο θέμα ενημερώνοντας τους συναδέλφους ώστε να μη χάσουν αυτά που δικαιούνται , όταν είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η νομενκλατούρα του σώματος (βλέπε ανώτεροι και ανώτατοι βαθμοί είτε σε ενέργεια είτε σε συνταξιοδότηση) τα δικά της υπομνήματα τα έχουν προπληρωθεί ή τους έχουν εξοφληθεί σκανδαλωδώς κατά προτεραιότητα ενώ των «κολίγων» στοιβάχτηκαν σε αποθήκες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κων/νος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΜΗΤΗΣ Ευάγγελος