Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άδειες Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Πολλά μηνύματα με ερωτήματα από αδειούχους, έχουν περιέλθει στο PoliceNET, σχετικά με το τι ισχύει με τις άδειες κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών, αν έχουν δοθεί κάποιες διευκρινήσεις από το ΑΕΑ, ή άλλες πληροφορίες και αυτά επειδή άρχισε η προεκλογική περίοδος.
Ήδη δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 90/11.04.2012 το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ.40/2012 , για τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη Εκλογής Βουλευτών (ΕΔΩ).

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.3 του Π.Δ.26/2012 με τίτλο " Κωδικοποίηση σ΄ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών", ορίζεται ότι :"Από τη δημοσίευση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής ή τη δωδέκατη ημέρα πριν την κατά το άρθρο 53 παρ.1 του Συντάγματος λήξη της βουλευτικής περιόδου αρχίζει η προεκλογική περίοδος".
Φυσικά ισχύει ως κατωτέρω το άρθρο 12 του Π.Δ.27/1986 περί αδειών των αστυνομικών, σύμφωνα με το οποίο ανακαλούνται αυτεπάγγελτα οι άδειες (εκτός εξαιρέσεων) που διανύονται και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους.
Εκτός από τα παρακάτω δεν υπάρχει κάποια άλλη σχετική πληροφόρηση σχετικά με τις άδειες που ήδη διανύονται.

Σχετική ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:Για την ανάκληση των αδειών κατά την προεκλογική περίοδο
Ισχύουσα Νομοθεσία

Π.Δ.27/1986 - Άδειες Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας
Άρθρο 12
Αναστολή, περιορισμός και ανάκληση αδειών.
1. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και για όσο χρόνο διαρκούν οι ανάγκες αυτές, μπορεί, με πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να αναστέλλει τη χορήγηση των αδειών να περιορίζει τη διάρκεια αυτών ή να ανακαλεί τις άδειες που έχουν χορηγηθεί.
2. Δεν χορηγούνται άδειες, εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών και για όσο χρόνο ορίζεται από την Εκλογική Νομοθεσία. Στην περίπτωση αυτή οι άδειες που διανύονται, εκτός των αναρρωτικών, αδειών κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικών για την αλλοδαπή και ειδικών αδειών εξετάσεων, ανακαλούνται αυτεπάγγελτα και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους.
Σ' εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου άδεια από τον Αρχηγό του Σώματος, εκτός αν το θέμα αυτό ρυθμίζεται διαφορετικά από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
3 Όλες οι χορηγούμενες άδειες καταχωρούνται στα ατομικά βιβλιάρια του Προσωπικού, πλην των κανονικών με πλήρεις αποδοχές και των βραχειών.
Επίσης
Π.Δ.26/2012 (ΦΕΚ Α-57) Nομοθεσία για την εκλογή βουλευτών