Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έβρος: Νέες συλλήψεις λαθροδιακινητών

Έβρος: Νέες συλλήψεις λαθροδιακινητών
Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδική Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί λαθροδιακινητές, δύο Ιρακινοί, ηλικίας 35 και 22 ετών και δύο Σύριοι, ηλικίας 33 και 24 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας,15 λαθρομετανάστες. Εννέα από τους διακινούμενους είναι Σύριοι και έξι Ιρακινοί.
Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερες έρευνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, στην παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, να μεταφέρουν από την Τουρκία στη Χώρα μας, με τη χρήση δύο φουσκωτών βαρκών, μια ομάδα δεκαπέντε
λαθρομεταναστών.
Στη συνέχεια οδήγησαν την ομάδα των διακινούμενων, με τα πόδια, σε αγροτική οδό των Φερών, όπου τους εγκατέλειψαν, με σκοπό να επιστρέψουν στην Τουρκία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, διότι επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.
Κατά τη σύλληψη ο 22χρονος Ιρακινός λαθροδιακινητής, απείλησε τους αστυνομικούς με πλαστικό κοπίδι, το οποίοι είχε μήκος λάμας έξι εκατοστών.
Η σχετική δικογραφία για την περίπτωσης του 22χρονου, περιλαμβάνει και τις παραβάσεις του νόμου περι όπλων και της αντίστασης.
Κατασχέθηκαν δύο φουσκωτές βάρκες, ένα πλαστικό κοπίδι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.