Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Συναντήσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Θράκη

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr - www policenet.gr
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2012
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΠΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 9 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/37κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Φωτόπουλο συνεχίζει την περιοδεία στις ακριτικές περιοχές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καταγράφοντας και αντιμετωπίζοντας άμεσα–όπου τούτο είναι εφικτό- τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας και υγιεινής και ασφάλειας που απασχολούν τους συναδέλφους μας στο πλαίσιο της ευρείας έκτασης αστυνομικής επιχείρησης των συνόρων, αλλά και της κράτησης των μεταφερθέντων αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών Κομοτηνής και Ξάνθης.
Ειδικότερα, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Σύρρο και τον Διοικητή Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμο Α' Γεώργιο Αναγνωστόπουλο ζητήσαμε ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στις Σχολές Αστυφυλάκων, όπου μεταφέρθηκαν και κρατούνται αλλοδαποί και θέσαμε το μείζον θέμα της ασφάλειας των συναδέλφων μας, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και να ικανοποιηθούν όσα αιτήματα έχουν υποβληθεί εκ μέρους συναδέλφων που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φύγουν από τις εστίες τους. Από την πλευρά τους τόνισαν ότι είναι προσωρινό το μέτρο της φιλοξενίας αλλοδαπών στις συγκεκριμένες σχολές, ότι λαμβάνονται σταδιακά μέτρα ασφαλείας και ότι ικανοποιήθηκαν ήδη τα αιτήματα αποδέσμευσης συναδέλφων γυναικών σε πρώτη φάση, ενώ των ανδρών τελούν σε εκκρεμότητα για τα οποία η Ομοσπονδία μας επιμένει να ικανοποιηθούν άμεσα.



Με αφορμή την αναφορά που κατέθεσαν στις 5 Αυγούστου στον Εισαγγελέα Εφετών Ξάνθης οι Ενώσεις Αστυνομικών Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και η Ένωση Αξιωματικών Θράκης υπήρξε επίσης συνάντηση με την Αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης κ. Ολυμπία Γάκη όσο και με τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Λεωνίδα Μπουτσιαβάρα.

Παρούσα ήταν η Ομοσπονδία και στη σύσκεψη βουλευτών και εκπροσώπων φορέων που συγκάλεσε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, στον οποίο μεταφέρθηκε το καθολικό αίτημα για την επαναλειτουργία των σχολών και την κράτηση αλλοδαπών σε άλλους χώρους.

Συναντήσεις έγιναν επίσης με τον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Γεώργιο Πετρίδη και τον εκπρόσωπο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη Ευρυπίδη, Παναγιώτη Χαλβατζή, ο οποίος μας ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και κατά την οποία του επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της λειτουργίας των Σχολών Αστυφυλάκων στη Θράκη. Κατά την συνάντηση αυτή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι η φιλοξενία μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων στη Θράκη είναι προσωρινή, τονίζοντας ότι παρά τον μειωμένο αριθμό εισακτέων φέτος, τον Οκτώβριο οι Σχολές θα επαναλειτουργήσουν κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Επίσης, ότι θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έτσι ώστε αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες που κατάγονται από την περιοχή της Θράκης, να μετατίθενται κατά προτεραιότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, σύμφωνα και με το υποβληθέν αίτημά μας.
http://www.poasy.gr

Σχετικά VIDEO

Στη Θράκη παραμένει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης συμμετείχε στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στη σύσκεψη φορέων της Θράκης σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τις σχολές Αστυνομίας.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, στις συνθήκες παραμονής στην περιοχή των συνοριοφυλάκων που μεταφέρθηκα από άλλα μέρη, καθώς και στις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων δοκίμων αστυφυλάκων στη Θράκη.