Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Θύελλα αντιδράσεων για τις νέες "Αμυγδαλέζες" σε Ξάνθη και Κομοτηνή


Δημοσιευμένο στο :www.bloko.gr


Θύελλα αντιδράσεων για τις νέες "Αμυγδαλέζες" σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες της Ξάνθης και της Κομοτηνής η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει περισσότερους από 500 μετανάστες από την Αμυγδαλέζα στις σχολές αστυφυλάκων των δυο νομών της Θράκης.

Οι πρώτοι μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ κάτω από απόλυτη μυστικότητα και όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων η κίνηση αυτή

αποτελεί την αρχή του τέλους για την κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων.

Χθες στη 01.00 τα ξημερώματα μετά από συντονισμένες ενέργειες τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης όσο και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης προχώρησαν σε ταυτόχρονη κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολών αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.



Στις καταλήψεις συμμετείχαν πολλοί πολίτες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με το XanthiPress.gr ,το Υπουργείο έχει μισθώσει 32 λεωφορεία για να μεταφέρει μετανάστες στην Ξάνθη και την Κομοτηνή ενώ οι κοιτώνες της Αστυνομική Σχολής μόλις είχαν ανακαινιστεί και κλειδωδεί για να υποδεχθούν τους σπουδαστές της Σχολής, όταν τους ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα υποδεχθούν μετανάστες.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα καταφτάσουν περίπου άλλοι 400 μετανάστες στην Ξάνθη και σχεδόν διπλάσιος αριθμός στην Κομοτηνή, καλύπτοντας της δυνατότητα φιλοξενίας των δύο σχολών.