Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ολονύχτια διαμαρτυρία στο Διδυμότειχο για τις συνθήκες διαμονής των Αστυνομικών

poasy

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr


Αθήνα 4 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/37ιθ
Ολονύχτια διαμαρτυρία στο Διδυμότειχο
για τις συνθήκες διαμονής των Αστυνομικών
  Σε συνέχεια χθεσινών μας ανακοινώσεων για τις μετακινήσεις αστυνομικών από 21 Αστυνομικές Διευθύνσεις στη Θράκη, σας ενημερώνουμε ότι οι συνάδελφοι που είχαν επιλεγεί να καταλύσουν στη Σχολή Διδυμοτείχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες συνθήκες που υφίστανται εκεί και δεν συνάδουν με μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαμονή επαγγελματιών αστυνομικών, παρέμειναν όλη τη νύχτα εκτός των εγκαταστάσεων, πραγματοποιώντας παράλληλα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Α.Δ. Ορεστιάδας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

  Επίσης, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη έκτακτη σύσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των Ενώσεων από τις οποίες προέρχονται οι αστυνομικοί που μετακινούνται στον Έβρο.
  Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι και έθεσαν με έμφαση το ερώτημα τι εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες αιφνίδιες μετακινήσεις και τι σχεδιασμός εν τέλει υπάρχει για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Θα ακολουθήσει Ψήφισμα.
  Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι συνάδελφοι δικαίως διαμαρτύρονται και δεν φταίνε σε τίποτε.
  Αντιθέτως, τεράστιες ευθύνες επωμίζονται όσοι ελαφρά τη καρδία επιχειρούν να μετακυλίσουν στον απλό αστυνομικό τις διαχρονικές ευθύνες που αναμφισβήτητα υπάρχουν και πρέπει να καταλογιστούν σε εκείνους που εξέθρεψαν το πρόβλημα, επιχειρώντας χρόνια τώρα να το αντιμετωπίσουν μόνο δια της αστυνομίας.
  Καλούμε τέλος την Πολιτική και Αστυνομική Ηγεσία, να συναισθανθούν την κατάσταση και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα της διαμονής των συναδέλφων.
  Εξάλλου ο στόχος όλων μας είναι η αντιμετώπιση της πραγματικής απειλής της λαθρομετανάστευσης που έχει καταστεί μείζον εθνικό ζήτημα, μακριά από επικοινωνιακού τύπου αποσπασματικές διαχειρίσεις .
ypografes-poasy