Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με "λευκή απεργία" απειλούν οι αστυνομικοί. Σε αδιέξοδο η συνάντηση με Στουρνάρα


Δημοσιευμένο στο : http://www.onalert.gr , www.newsit.gr
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2012
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται ότι γνωρίζει έναν δρόμο και μία λύση για τα οικονομκά προβλήματα: περικοπές μισθών. Προφανώς δεν έχει επίγνωση του τι έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια και πόσο έχουν "συμπιεστεί" οι πολίτες.Και σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Οι τελευταίοι είχαν το απόγευμα επαφή με τον κ.Στουρνάρα η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο.

Ναυάγιο στις συνομιλίες των εκπρόσωποι τον Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα για περισσότερη από μία ώρα στο Υπουρείο Οικονομικών.
Ο "τσάρος" της οικονομίας ήταν σαφής και αδιάλλακτος. Είπε με λίγα λόγια στους ένστολους πως η κυβέρνηση μελετά σενάρια περικοπών στις αποδοχές τους.



Αμέσως μετά τη λήξη των συνομιλιών ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε "εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει τα σενάρια που εξετάζει εμείς θα κάνουμε λευκή απεργία" στέλνοντας σαφές μήνυμα πως αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες δε θα δεχθούν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τα οποια λενε πως μόνο ρετιρε δεν είναι.
Προκαλούν άλλωστε την κυβέρνηση να εφαρμόσει και στους ένστολους το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Νωρίτερα εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας συναντήθηκαν  στη Συγγρού με τον νέο γενικό γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ενώ προηγήθηκε συνάντηση τους με τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στη Βουλή.
Το πρωί οι ένστολοι πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση κάνοντας πορεία απο την πλατεία Συντάγματος προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς τη Βουλή.
Τα συνθήματα που φώναζαν ήταν: "Τα λόγια τα παχιά, τα λόγια τα παχιά, που πήγαν όσα λέγατε προεκλογικά".