Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ανύπαρκτος ο ΕΟΠΥΥ για τους αστυνομικούς - Άμεση λειτουργία των στρατιωτικών φαρμακείων


Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2012
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 30 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 505/7/6α

Θέμα: «Λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων»

Κύριε Υπουργέ,

Με τη λειτουργία του νέου Οργανισμού (ΕΟΠΥΥ) ΔΙΑΠΙΣΤΏΘΗΚΑΝ αδυναμίες αυτού καθώς ως φαίνεται σκοπός ήταν η όσο το δυνατόν χαμηλότερη δαπάνη του Κράτους για την Περίθαλψη των πολιτών.

Δυστυχώς, οι καταγγελίες και τα παράπονα των συναδέλφων μας ενισχύουν τα προαναφερόμενα, καθόσον ο ΕΟΠΥΥ παράγει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Κάνει την καθημερινότητα των συναδέλφων μας, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία, δύσκολη, ακόμα και αυτήν την πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες Υγείας, προβληματική έως και αδύνατη. Ελάχιστοι οι συμβεβλημένοι γιατροί και ελάχιστα τα ραντεβού, με αποτέλεσμα μια απλή επίσκεψη συνταγογράφησης φαρμάκων για τους συναδέλφους μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, είτε στους συμβεβλημένους ιατρούς (εάν φυσικά υπάρχουν) είτε σε μη συμβεβλημένους, να τους κοστίζει κάθε φορά σημαντικό χρηματικό ποσό από τα ήδη μειωμένα εισοδήματά τους την δύσκολη χρονική αυτή περίοδο των συνεχών περικοπών των μισθών και των συντάξεων.

Κύριε Υπουργέ,

Ο ΕΟΠΥΥ για τους αστυνομικούς πρέπει να γνωρίζετε ότι λειτουργεί τύποις και στην ουσία είναι ανύπαρκτος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λόγω χρεών του ταμείου παύει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καίτοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους στο ταμείο.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα και με το επισυναπτόμενο από 27/08/2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λάρισας, κρίνεται επιβεβλημένη πλέον η λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στις πόλεις Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη όπως η από 07/06/2012 απόφαση ΥΠ.ΕΘ.Α./ΦΕΚ Β 1836/11-06-2012 προβλέπει, για την οικονομική ανακούφιση των συναδέλφων μας, μέχρις ότου βρεθεί η απαραίτητη και ενδεδειγμένη επίλυση στο δίκαιο αίτημα των φαρμακοποιών οι οποίοι από την πλευρά τους παραμένουν απλήρωτοι. Όμως και μεις από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε όντας απολύτως συνεπείς στις εισφορές μας προς το ταμείο δεν μπορούμε να δεχόμαστε περαιτέρω να «πληρώνουμε το μάρμαρο».

Κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από τα προαναφερόμενα, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας μεριμνήσετε για την άμεση λειτουργία των στρατιωτικών φαρμακείων και στις πόλεις Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας    κ. Πάνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
5) Αστυνομικές Υπηρεσίες