Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έκτακτη συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. για το ζήτημα των περικοπών

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012

-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/17δ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες σήμερα (29/08/2012) συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ με αντικείμενο τα καταιγιστικά διακινούμενα σενάρια για νέες περικοπές στους ένστολους και το κύμα αντίδρασης και αγανάκτησης που εξαιτίας αυτού έχει ήδη προκληθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας από τον ίδιο μια σαφή και ξεκάθαρη θέση επ' αυτών.
Ο κ. Αρχηγός με κατηγορηματικό τρόπο διεμήνυσε ότι ο Οργανισμός λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής του για τη διαφύλαξη του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του. Τούτο ο ίδιος το έχει καταστήσει σαφές κατά την πρόσφατη συνάντηση της Αστυνομικής Ηγεσίας με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια του αγώνα της μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας κλιμακώνει και εντείνει τις προσπάθειές της ξεκινώντας από την Παρασκευή 31/08/2012.
Προς τούτο καλούνται τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας να βρίσκονται ένστολοι στην Πλατεία Συντάγματος , ώρα 11.30.
Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση κατά τη συνέντευξη των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας , ώρα 12.00 της αύριον 30-08-2012 στην Αθήνα – Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ αλλά και με νεότερες ανακοινώσεις μας.